Kad trebaš neko brzo jelo, ovi kremasti špageti sa 3 vrste sira spašavaju stvar. Isprobaj naš recept!
Samo nekoliko osnovnih sastojaka i 20 minuta tvoga vremena sve je što ti treba da pripremiš ovaj brz i ukusan ručak ili večeru, i omiljeno jelo za utjehu. A, osim pizze, tjestenina nas, priznajemo, najbolje tješi...
Kremasti umak od 3 vrste sira, vrhnja i pilećeg temeljca savršeno ide uz špagete, a njih pak vole i najmlađi. Naravno, ni oni stariji neće se buniti protiv ovog genijalnog brzog jela. Dapače, tražit će repete!
Kremaste špagete posluži uz finu sezonsku salatu i uživaj. Isprobaj naš recept za kremaste špagete sa 3 vrste sira.
Špageti sa 3 vrste sira
foto: The Spruce Eats/Pinterest
Ne gasi ekran dok kuham
Kremasti špageti sa 3 vrste sira
10 MIN
pripreme
10 MIN
kuhanja
4
porcija
SREDNJE
Sastojci
Špageti
450
g
Maslinovo ulje
1
žlica
Češnjak
3
režanj
Vrhnje za kuhanje
180
ml
Pileći temeljac
180
ml
Mozzarella
0,50
šalica
Parmezan
0,25
šalica
Provolone
0,50
šalica
Sol
Svježe mljeveni crni papar
Vlasac
2
žlica
Listići svježeg peršina
Postupak
Skuhaj špagete rpema uputama na pakiranju, dok ne budu al dente. Sačuvaj 1 šalicu vode od kuhanja tjestenine.
U velikoj tavi, na srednjoj tavi, ugrij maslinovo ulje. Dodaj usitnjeni češnjak i dinstaj dok ne zamiriši, oko 1 minutu. Dodaj vrhnje (možeš koristiti i slatko vrhnje, umejsto vrhnja za kuhanje), temeljac i malo vode od kuhanja tjestenine.
Dodaj kuhane špagete, izmiješaj takod a umak prekrije svu tjesteninu.
Makni s vatre i umiješaj sva 3 naribana sira. Uz stalno miešanje, dodaj još vdoe od kuhanja đpageta, ako je potrebno - umak mora dobiti željenu konzistenciju. Posoli i popapri prema ukusu.
Pospi sitno nasjeckanim vlascem i listćima svjeg peršina, pospi s još malo svježe naribanog parmezana.
Nutritivne vrijednosti
ENERGIJA
598 kcal
29 %
MASTI
29,00 g
40 %
KOLESTEROL
0,08 g
0 %
UH
64,00 g
23 %
PROTEINI
18,00 g
36 %
Možeš složiti vlastitu kombinaciju sireva. Tako umjesto provolone sira, koji kod nas nije široko dostupan, možeš primjerice koristiti sir škripavac koji se također lijepo topi.