Recepti 13. listopada 2014.

Špageti s kestenjem

gastro postao gastro.24sata.hr
Uživajte u jelu koje će osloboditi sve arome jeseni

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 693

Potrebno vam je

  • 500 g špageti
  • 250 g kesten
  • 60 g maslac, slani
  • 0.50 l povrtni temeljac
  • 1 žlica pšenično brašno, bijelo
  • 1 žlica pasirana rajčica (passata)
  • 1 čaša konjak (38 vol % alkoh.)
  • sol
  • papar
  • limunov sok
  • parmezan

Priprema

  1. Kestenje narežite na križ na ravnoj plohi i stavite ga kuhati u hladnu vodu. Kuhajte oko pola sata. Ocijedite ga i ogulite vanjsku i unutarnju kožicu.
  2. Špagete skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite ih i istresite u tavu s vrućim maslacem. Promiješajte, pospite ribanim parmezanom, poklopite i ostavite na toplom.
  3. U međuvremenu u posebnoj zdjeli rastopite maslac i na njemu propržite brašno i dodajte juhom razrijeđen pire od rajčica. Umak začinite konjakom, limunovim sokom te posolite i popaprite po ukusu.
  4. Kad umak prokuha, uspite kestenje. Pustite da još neko vrijeme tiho kuha, a onda ga prelijte po špagetima.

Uživajte u jelu koje će osloboditi sve arome jeseni

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.