gastro postao
Uživajte u jelu koje će osloboditi sve arome jeseni
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 693
Potrebno vam je
- 500 g špageti
- 250 g kesten
- 60 g maslac, slani
- 0.50 l povrtni temeljac
- 1 žlica pšenično brašno, bijelo
- 1 žlica pasirana rajčica (passata)
- 1 čaša konjak (38 vol % alkoh.)
- sol
- papar
- limunov sok
- parmezan
Priprema
- Kestenje narežite na križ na ravnoj plohi i stavite ga kuhati u hladnu vodu. Kuhajte oko pola sata. Ocijedite ga i ogulite vanjsku i unutarnju kožicu.
- Špagete skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite ih i istresite u tavu s vrućim maslacem. Promiješajte, pospite ribanim parmezanom, poklopite i ostavite na toplom.
- U međuvremenu u posebnoj zdjeli rastopite maslac i na njemu propržite brašno i dodajte juhom razrijeđen pire od rajčica. Umak začinite konjakom, limunovim sokom te posolite i popaprite po ukusu.
- Kad umak prokuha, uspite kestenje. Pustite da još neko vrijeme tiho kuha, a onda ga prelijte po špagetima.
Uživajte u jelu koje će osloboditi sve arome jeseni