Recepti 13. listopada 2014.

Svici srdela punjeni pinjolima i začinskim biljem

Svici srdela punjeni pinjolima i začinskim biljem
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno i praktično jelo za prste polizati, a još se k tomu može i duže vrijeme držati u hladnjaku i jesti kao hladno predjelo.

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 6

Potrebno vam je

  • 12 kom srdela
  • 1 kom luk ,crveni
  • 4 kom rajčica, crvena
  • 4 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom čili papričica
  • sol
  • papar
  • 1 kom komorač, glavica
  • 1 šaka list bosiljka
  • 1 šaka peršin, list
  • 3 šaka krušne mrvice
  • 1 šaka pinjoli

Priprema

  1. Luku kratko popirjajte na maslinovom ulju pa dodajte češnjak, koromač, pelate, začinsko bilje, pinjole i mrvice.
  2. Napunite srdele dobivenim nadjevom i zarolajte ih u svitak.
  3. Svitke stavite na dno porculanske posude, koju ste prethodno nauljili. Po vrhu dodajte pinjole. Peći 10 min na 200 °C.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.