gastro postao
Jednostavno i praktično jelo za prste polizati, a još se k tomu može i duže vrijeme držati u hladnjaku i jesti kao hladno predjelo.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 6
Potrebno vam je
- 12 kom srdela
- 1 kom luk ,crveni
- 4 kom rajčica, crvena
- 4 žlica ulje maslinovo
- 1 kom čili papričica
- sol
- papar
- 1 kom komorač, glavica
- 1 šaka list bosiljka
- 1 šaka peršin, list
- 3 šaka krušne mrvice
- 1 šaka pinjoli
Priprema
- Luku kratko popirjajte na maslinovom ulju pa dodajte češnjak, koromač, pelate, začinsko bilje, pinjole i mrvice.
- Napunite srdele dobivenim nadjevom i zarolajte ih u svitak.
- Svitke stavite na dno porculanske posude, koju ste prethodno nauljili. Po vrhu dodajte pinjole. Peći 10 min na 200 °C.