gastro postao
Jednostavno jelo za sve koji nemaju puno vremena za pripremu
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 618
Potrebno vam je
- 300 g želudac,pileći
- 300 g pile (bijelo meso bez kosti)
- 500 g tjestenina s jajima
- 2 kom luk ,crveni
- 1 kom tikvice, zelene
- 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 10%)
- parmezan
- ulje suncokretovo
- sol
- papar
- peršin, list
Priprema
- Zajedno se skuhaju pileći želuci i pileće bijelo meso u slanoj vodi. Nakon što su kuhani narežu se na sitne komadiće.
- U zagrijanoj posudi na ulju propirja se crveni luk sa sitno narezanom tikvicom.
- U međuvremenu se stavi kuhati tjestenina u slanoj vodi.
- Kada luk poprimi boju doda se velika žlica konzervirane rajčice (iz tube), pomiješa se pileće bijelo meso i želuci.
- Nakon toga se sve zajedno pirja desetak minuta i lagano podljeva sa juhom od mesa i želudaca.
- Kada je tjestenina gotova (al dente) iscijedi se i pomiješa sa ostalim sastojcima.
Jednostavno jelo za sve koji nemaju puno vremena za pripremu