Recepti 03. listopada 2014.

Tjestenina s piletinom

Tjestenina s piletinom
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno jelo za sve koji nemaju puno vremena za pripremu

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 618

Potrebno vam je

  • 300 g želudac,pileći
  • 300 g pile (bijelo meso bez kosti)
  • 500 g tjestenina s jajima
  • 2 kom luk ,crveni
  • 1 kom tikvice, zelene
  • 1 žlica rajčica, ukuhana (konc. 10%)
  • parmezan
  • ulje suncokretovo
  • sol
  • papar
  • peršin, list

Priprema

  1. Zajedno se skuhaju pileći želuci i pileće bijelo meso u slanoj vodi. Nakon što su kuhani narežu se na sitne komadiće.
  2. U zagrijanoj posudi na ulju propirja se crveni luk sa sitno narezanom tikvicom.
  3. U međuvremenu se stavi kuhati tjestenina u slanoj vodi.
  4. Kada luk poprimi boju doda se velika žlica konzervirane rajčice (iz tube), pomiješa se pileće bijelo meso i želuci.
  5. Nakon toga se sve zajedno pirja desetak minuta i lagano podljeva sa juhom od mesa i želudaca.
  6. Kada je tjestenina gotova (al dente) iscijedi se i pomiješa sa ostalim sastojcima.

Jednostavno jelo za sve koji nemaju puno vremena za pripremu

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.