gastro postao
Izmiješajte dagnje, tikvice, ricottu i špinat u slanu tortu za savršeno predjelo
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 355
Ostalo
- 200 g pšenično brašno, bijelo
- 1 kom kvasac, svježi
- voda
- 100 g špinat
- sol
Potrebno vam je
- 500 g dagnja
- 200 g ricotta
- 2 kom jaje kokošje
- 3 kom tikvice, zelene
- 2 režanj češnjak
- 3 žlica ulje maslinovo
- 2 žlica peršin, list
- sol
- papar
Priprema
- Nasjeckajte špinat pa ga pomiješajte s brašnom i vodom u kojoj ste otopili kvasac. Dobro izmiješajte sastojke i pustite da odstoji 30 minuta. Izrežite tikvice na trake i popržite u tavi na malo ulja pa dodajte zgnječeni češanj češnjaka. Posolite i popaprite, pospite sjeckanim peršinom pa stavite na stranu.
- Dagnje pirjajte u tavi s malo maslinova ulja i češnjem češnjaka. Maknite ih s vatre i odvojite meso od školjki, a juhu stavite na stranu. Ricottu stavite u zdjelu, dodajte dva jaja i malo juhe od dagnji, dobro izmiješajte, a zatim dodajte tikvice.
- Razvaljajte tijesto na debljinu od četiri-pet mm. Namastite i pobrašnite okrugli lim pa stavite u njega tijesto. Ulijte nadjev od ricotte i tikvica te pecite oko pola sata na 180°C.
- Ukrasite trakama tikvica, pospite dagnje po vrhu i stavite u pećnicu na još desetak minuta.
Izvor Skuhatćute