Recepti 13. listopada 2014.

Tortice s mladim lukom i šunkom

Tortice s mladim lukom i šunkom
foto: Davor Puklavec/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Chef Branko Ognjenović otkriva kako iskoristiti ostatke od Uskrsa i pripremiti slasno i brzinsko predjelo

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 372

Potrebno vam je

  • 100 g kuhana šunka
  • 100 g parmezan
  • 2 kom mladi luk
  • 100 g kruh pšenični, bijeli
  • 4 kom jaje kokošje
  • 1 dl vrhnje za kuhanje
  • 50 g maslac, slani
  • sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Očistite mladi luk te ga narežite na kolutiće. Šunku i mekani dio kruha narežite na kockice te dodajte mladom luku i izmiješajte.
  2. U zdjeli istucite jaja s vrhnjem, dodajte mješavinu šunke, kruha narezane na kockice i mladog luka. Sve dobro izmiješajte te začinite sa soli i paprom. Zatim umiješajte ribani sir i sve zajedno još malo izmiješajte.
  3. Kalupe premažite maslacem te malo pospite grizom da bi tortice nakon pečenja bile lagano hrskave. Dodajte smjesu te pecite u zagrijanoj pećnici cca 20 minuta (ovisno o veličini kalupa) na 180 stupnjeva.
  4. Poslužite sa salatom po izboru ili umakom. Ove tortice idealne su u vrijeme Uskrsa jer u njih možemo staviti sve ostatke šunke, mladog luka, pa ćak i naribati jaja koja su nam ostala kao i kruh.

Izvor Branko Ognjenović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.