gastro postao
Chef Branko Ognjenović otkriva kako iskoristiti ostatke od Uskrsa i pripremiti slasno i brzinsko predjelo
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 372
Potrebno vam je
- 100 g kuhana šunka
- 100 g parmezan
- 2 kom mladi luk
- 100 g kruh pšenični, bijeli
- 4 kom jaje kokošje
- 1 dl vrhnje za kuhanje
- 50 g maslac, slani
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Očistite mladi luk te ga narežite na kolutiće. Šunku i mekani dio kruha narežite na kockice te dodajte mladom luku i izmiješajte.
- U zdjeli istucite jaja s vrhnjem, dodajte mješavinu šunke, kruha narezane na kockice i mladog luka. Sve dobro izmiješajte te začinite sa soli i paprom. Zatim umiješajte ribani sir i sve zajedno još malo izmiješajte.
- Kalupe premažite maslacem te malo pospite grizom da bi tortice nakon pečenja bile lagano hrskave. Dodajte smjesu te pecite u zagrijanoj pećnici cca 20 minuta (ovisno o veličini kalupa) na 180 stupnjeva.
- Poslužite sa salatom po izboru ili umakom.
Ove tortice idealne su u vrijeme Uskrsa jer u njih možemo staviti sve ostatke šunke, mladog luka, pa ćak i naribati jaja koja su nam ostala kao i kruh.
Izvor Branko Ognjenović