Recepti 24. studenoga 2014.

Tortilje s piletinom i povrćem

Tortilje s piletinom i povrćem
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Bogate tortilje čuvaju jedinstvene okuse sočnog povrća i mekanog pilećeg mesa

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 587

Potrebno vam je

  • 400 g Pileća prsa
  • 1 kom jaje kokošje
  • 50 g pšenično brašno, bijelo
  • 1 kom paprika, žuta (mesnata)
  • 2 kom ljubičasti luk
  • 100 g rukola
  • 0.50 vezica peršin, list
  • 200 g matovilac
  • 8 kom tortilja
  • 4 kom rajčica, crvena
  • 1 kom krastavci (svježi, sirovi)
  • 2 dl vrhnje kiselo (12% masti)
  • 1 režanj češnjak
  • 2 dl ulje suncokretovo
  • čili papričica
  • papar
  • sol
  • paprika u prahu
  • korijander
  • kurkuma
  • kumin, mljeveni

Priprema

  1. Pileća prsa očistite i narežite na tanje prutiće. Začinite ih smjesom začina.
  2. Panirajte ih (brašno, jaje, možete umiješati i sjemenke sezama) i pržite u dubokom ulju oko 1-2 min, dok ne dobiju zlatnu boju.
  3. Povrće operite i nasjeckajte na prutiće.
  4. Za umak svježi krastavac i češnjak nasjeckajte na sitno, pomiješajte s kiselim vrhnjem, začinite sa soli, paprom i malo limunova soka.
  5. U tortilje složite meso, povrće i umak.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.