gastro postao
Probaj ovaj malo drugačiji čips i iznenadi svoje ukućane.
Malo drugačija grickalica, koja sigurno neće zamijeniti popularni okus krumpira, ali svakako mu može konkurirati.
Sastojci:
- 60 mililitara kiselog vrhnja
- 60 mililitara majoneze
- 2 žlice Dijon senfa
- 2 žlice zrnatog senfa
- 200 grama tanko narezane salame
Priprema:
- U maloj zdjeli za posluživanje promiješaj kiselo vrhnje, majonezu, zrnati i Dijon senf. Pokrij plastičnom folijom i stavi u hladnjak na dva sata.
- Zagrij pećnicu na 190°. Posudu za pečenje prekrij papirom za pečenje ili silikonskom prostirkom za pečenje.
- Poslaži kriške salame u posudu za pečenje. Peci ih dok ne postanu jednolične i krute, oko 15 minuta. Prebaci ih na papirnate ručnike da se ocijede i ohlade. Salama će postati hrskava kada se ohladi.
- Čips od salame složi u zdjelu ili na tanjur, a pored njega posluži umak. U slast!