Recepti Morski plodovi 01. kolovoza 2025.

Uživaj u lažnom, hrskavom sushiju s kozicama

Morski plodovi
20 MIN
30 MIN
4
JEDNOSTAVNO
lažni sushi s kozicama
Lažni, hrskavi sushi s kozicama iz friteze na vrući zrak
foto: IVY ENTERPRISES/Pinterest
Hrskava baza od sushi riže i nadjev od pikantnih kozica s majonezom čine ovo jelo idealnim za ljetnu večeru u dvoje - isprobaj lažni sushi s kozicama

Voliš sushi, ali ne pada ti na pamet upustiti se u tu avanturu kod kuće? Imamo mi rješenje i za to! Doduše, nazvali smo ga "lažnim", ali okus je totalno pravi.

Dakle, zamisli savršen spoj hrskave sushi riže i kremastih, pikantnih kozica – i to bez muke i zbrke. Ovi zalogaji pripremaju se u fritezi na vrući zrak (može i u pećnici), a okusom ne zaostaju za onima u restoranu: zlatno-smeđi kvadratići od sushi riže podloga su sočnim kozicama u umaku od srirache, majoneze, soja umaka i sezamova ulja.

Sushi vafli Možda vas zanima... Sushi vafli novi su veliki hit na TikToku! Špajza

Nemaš fritezu na vrući zrak? Nema problema!

Kvadratiće od riže možeš ispeći u pećnici na 200 °C oko 25 minuta (okreni ih na pola pečenja), ili na tavi s malo ulja dok ne postanu hrskavi s obje strane. Za dodatnu boju, možeš ih na kraju kratko zapeći pod grilom 1-2 minute. Ukratko: sushi, ali prema tvojim pravilima.

lažni sushi s kozicama | Author: IVY ENTERPRISES/Pinterest Lažni, hrskavi sushi s kozicama iz friteze na vrući zrak foto: IVY ENTERPRISES/Pinterest

Ne gasi ekran dok kuham

Lažni sushi s kozicama
20 MIN
pripreme
30 MIN
kuhanja
4
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Kuhana sushi riža 2 šalica
  • Rižin ocat 2 žlica
  • Kuhane kozice 2 šalica
  • Svježi đumbir 1 žličica
  • Sriracha umak 1 žličica
  • Soja umak 0,50 žličica
  • Majoneza 2 žlica
  • Sezamovo ulje 1 žličica
  • Mladi luk 1 žličica
  • Sjemenke bijelog sezama 2 žličica
  • Jalapeño papričica 1 kom
Postupak
  1. Vruću kuhanu sushi rižu pomiješaj sa 1 žlicom rižinog octa.


  2. Navlaži ruke uljem i oblikuj male pravokutnike (oko 2 i ½ žlice po komadu). Posloži ih u košaru friteze na vrući zrak obloženu papirom ili pošpricanu uljem. Peci na 200 °C 15–20 minuta, dok riža ne postane hrskava i zlaćane boje.


  3. Za to vrijeme pripremi ljute kozice: u zdjeli pomiješaj nasjeckane kozice, nasjeckani ili naribani đumbir, srirachu, soja umak, preostali ocat, majonezu, sezamovo ulja, nasjeckani mladi luk i sezam.


  4. Na svaki pečeni kvadratić od riže stavi oko 2 i ½ žlice kozica. Ukrasni tanko narezanim jalapeñom ili sitno nasjeckanim mladim lukom i posluži odmah.


Nutritivne vrijednosti

ENERGIJA

198 kcal

9 %

MASTI

4,20 g

5 %

KOLESTEROL

0,35 g

0 %

UH

33,00 g

12 %

PROTEINI

6,50 g

13 %

Usput, ne propusti super lekcije o sushiju, sushi riži, kao i poneki recept!

sushi riža Možda vas zanima... Kako savršeno skuhati sushi rižu Recepti sushi Možda vas zanima... Svjetski dan sushija slavimo uz odličan recept za uramaki Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 11:21 01. Kolovoz 2025.

    Sushi je dobar