gastro postao
Hranjivo i zdravo varivo koje će vas ugrijati i napuniti energijom tijekom jesenskih i zimskih dana.
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 184
Potrebno vam je
- 0.25 šalica pšenično brašno, bijelo
- 0.25 mala žlica sol
- 0.25 mala žlica papar
- 340 g govedina, srednje masna
- 3 žlica ulje maslinovo
- 2 kom celer stabljika
- 1 šalica mrkva, crvena
- 1 šalica luk ,crveni
- 1 šalica gljive miješane, razne
- 1 šalica repa, bijela
- 0.30 šalica ječam
- 1 l goveđi temeljac
- lovorov list
- 1 žlica mješavina suhih začina
Priprema
- Izmiješajte brašno sa solju i paprom. Uvaljajte u to kockice govedine. U velikoj posudi zagrijte dvije žlice ulja, popržite govedinu, izvadite je te dodajte još žlicu ulja. Umiješajte nasjeckano povrće pa pirjajte dvije minute.
- Dodajte ječam i pirjajte minutu. četvrtinu šalice temeljca dodajte brašnu i izmiješajte pa dodajte s preostalim temeljcem i mesom natrag u posudu.
- Dodajte mješavinu začina. Zakuhajte pa smanjite vatru i kuhajte oko sat vremena. Izvadite lovorov list.
Izvor Skuhatćute