Recepti 13. listopada 2014.

Varivo s povrćem i mesom

gastro postao gastro.24sata.hr
Hranjivo i zdravo varivo koje će vas ugrijati i napuniti energijom tijekom jesenskih i zimskih dana.

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 184

Potrebno vam je

  • 0.25 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 0.25 mala žlica sol
  • 0.25 mala žlica papar
  • 340 g govedina, srednje masna
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 2 kom celer stabljika
  • 1 šalica mrkva, crvena
  • 1 šalica luk ,crveni
  • 1 šalica gljive miješane, razne
  • 1 šalica repa, bijela
  • 0.30 šalica ječam
  • 1 l goveđi temeljac
  • lovorov list
  • 1 žlica mješavina suhih začina

Priprema

  1. Izmiješajte brašno sa solju i paprom. Uvaljajte u to kockice govedine. U velikoj posudi zagrijte dvije žlice ulja, popržite govedinu, izvadite je te dodajte još žlicu ulja. Umiješajte nasjeckano povrće pa pirjajte dvije minute.
  2. Dodajte ječam i pirjajte minutu. četvrtinu šalice temeljca dodajte brašnu i izmiješajte pa dodajte s preostalim temeljcem i mesom natrag u posudu.
  3. Dodajte mješavinu začina. Zakuhajte pa smanjite vatru i kuhajte oko sat vremena. Izvadite lovorov list.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.