gastro postao
S rajčicama u igri čak i ‘najobičnija’ piletina dobije neodoljivu aromu koja nam otkriva svu raskoš ljetnih boja, mirisa i okusa
Sastojci za 4 osobe:
- 1 - 2 žličice harise (sjevernoafričke mješavine čilija, češnjaka I maslinova ulja)
- 1 žličica maslinova ulja
- 1 žličica suhog origana
- 4 pileća filea
- 250 g mini rajčica
- 50 g crnih maslina bez koštica
- Papar
- Sol
Priprema:
- Pećnicu upali da se zagrije na 200 stupnjeva. Izmiješaj harisu s maslinovim uljem i origanom te dodaj malo soli. Piletinu premaži pripremljenom smjesom. Poslaži je zatim na lim, pokrij aluminijskom folijom te peci u zagrijanoj pećnici 10 minuta.
- Rajčice operi, a masline ocijedi. Oboje dodaj piletini pa peci još 10 minuta dok kožica rajčice ne počne pucati i dok meso ne bude pečeno do kraja. Uz to posluži mladi krumpir.