Recepti Lokalni specijaliteti 11. kolovoza 2023.

Video: Koje lokalne specijalitete su pripremili naši blogeri?

foto: PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Pogledaj video naših blogera i nauči pripremati prefina lokalna jela iz raznih krajeva Hrvatske

Jela koja su s ljubavlju spremale bake još žive među novim generacijama, a za u novom izdanju Gastro bloger meet upa powered by METRO, na njih podsjećaju i dijele tajne njihove pripreme naši gastro blogeri. 

Autorica bloga Veganica Vinka Tresić odlučila je arome suhih smokvi spojiti s mirisom cimeta u savršenu ljetnu deliciju, prhke keksiće. Ljeto u Slavoniji ne može proći bez slastica sa šljivama, a tačkrle će se sigurno svidjeti svima koji vole knedle sa šljivama. Poznate i kao tačke ili taške, ovaj mekani desert pripremio je Vedran Bošković, autor bloga Seasoned with love.

 

Možda vas zanima... Prefini ljetni prhki keksi sa suhim smokvama Recepti Možda vas zanima... Tačkrle s pekmezom od šljiva mirišu na slavonska ljeta Recepti

 

Dok u Slavoniji pripremaju tačkrle, središnja Hrvatska voli knedlice. No, nisu sve knedlice samo za jesenske plodove - sezona marelica je napokon stigla, a autor bloga Samo jedan griz Darko Debić pripremio je tijesto za ljetne okruglice sa sirom, umjesto krumpira za ljetnu dozu svježine.

A da prizovemo more i dalmatinsku kužinu, blogerica Tanja Pastuović Klaić, autorica bloga COOKam i guštam, spremila je omiljeni ljetni klasik - buzaru od dagnji i kozica. 

 

Možda vas zanima... Osvježavajuće okruglice s marelicama i sirom Recepti Možda vas zanima... Buzara od dagnji i kozica za savršen ljetni ručak Recepti

 

Naši Gastrolovci u pripremi ovih sjajnih lokalnih jela koristili su METRO Chef proizvode - i super im je ispalo. Pogledaj video i nauči kako pripremiti tradicionalna jela iz raznih krajeva Hrvatske! 

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 13:56 11. Kolovoz 2023.

    odlicno