Kajgana je odličan izbor za doručak vikendom. Bila bi ona i najbolji izbor kroz tjedan i bilo koji dan, samo što je većini uz posao i ostale jutarnje obveze gotovo neizvedivo pripremati kajganu prije posla. Zavidimo onima koji to mogu! Jaja itekako dobro zaista, hranjiva su, a energija koju dobijemo iz ovakvog obroka održat će nas dugo na visokoj razini produktivnosti. Pored svega toga, ova kajgana na meksički će te dobro "stresti" i razbuditi!
No, da malo obogatimo obrok, u ovu kajganu na meksički možemo dodati povrće i začine koje imamo u hladnjaku ili smočnici. Količina je dovoljna za dvije ili možda čak tri osobe, ovisno o tome koliko su gladni, a predlažemo ti da je serviraš uz tostirani kruh. Druga pak je opcija da se ova kajgana na meksički nađe u svom "prirodnom okruženju" - umotana u zagrijanu tortilju.
Kajgana na meksički
Sastojci:
- 8 jaja
- 2 sitno narezane rajčice
- 1 mali nasjeckani ljubičasti luk
- 1 nasjeckani mladi luk
- pola šalice kukuruza
- 2 feferona
- 3 žlice ulja
- Sol i papar
Priprema:
- U velikoj tavici zagrij dvije žlice ulja.
- Dodajte rajčice, luk i mladi luk te nasjeckane feferone, a na kraju i kukuruz. Miješaj minutu, dvije pa makni s vatre.
- Zagrij drugu tavicu pa izlij dobro umućena jaja. Miješaj kratko, a zatim dodaj pripremljeno povrće.
- Miješaj i još kratko kuhaj kako jaja ne bi ostala sirova.
Posluži odmah!