Recepti 02. prosinca 2022.

Kajgana na meksički i vikend može početi uz prave začine

Kajganu možeš umotati u tortilju ili poslužiti uz tostirani kruh foto: Shutterstock

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Ako pripremiš ovu ljutkastu kajganu za doručak vikendom (jer znamo da inače ne stigneš), dan će ti početi uz prave začine i definitivno nećeš imati problema s razbuđivanjem!

Kajgana je odličan izbor za doručak vikendom. Bila bi ona i najbolji izbor kroz tjedan i bilo koji dan, samo što je većini uz posao i ostale jutarnje obveze gotovo neizvedivo pripremati kajganu prije posla. Zavidimo onima koji to mogu! Jaja itekako dobro zaista, hranjiva su, a energija koju dobijemo iz ovakvog obroka održat će nas dugo na visokoj razini produktivnosti. Pored svega toga, ova kajgana na meksički će te dobro "stresti" i razbuditi!

Možda vas zanima... Kajgana u posve novom ruhu - iz pećnice Recepti

No, da malo obogatimo obrok, u ovu kajganu na meksički možemo dodati povrće i začine koje imamo u hladnjaku ili smočnici. Količina je dovoljna za dvije ili možda čak tri osobe, ovisno o tome koliko su gladni, a predlažemo ti da je serviraš uz tostirani kruh. Druga pak je opcija da se ova kajgana na meksički nađe u svom "prirodnom okruženju" - umotana u zagrijanu tortilju

Kajgana na meksički

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 2 sitno narezane rajčice
  • 1 mali nasjeckani ljubičasti luk
  • 1 nasjeckani mladi luk
  • pola šalice kukuruza
  • 2 feferona
  • 3 žlice ulja
  • Sol i papar

Priprema:

  1. U velikoj tavici zagrij dvije žlice ulja.
  2. Dodajte rajčice, luk i mladi luk te nasjeckane feferone, a na kraju i kukuruz. Miješaj minutu, dvije pa makni s vatre.
  3. Zagrij drugu tavicu pa izlij dobro umućena jaja. Miješaj kratko, a zatim dodaj pripremljeno povrće.
  4. Miješaj i još kratko kuhaj kako jaja ne bi ostala sirova.

Posluži odmah!

 

Možda vas zanima... Slasni džepići punjeni kajganom i hrskavom slaninom Recepti Možda vas zanima... To se zove doručak: Kremasta kajgana sa sirom Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.