Recepti 03. listopada 2014.

Zapečena "kobasica" od mljevenog mesa

gastro postao gastro.24sata.hr
Isprobajte ovo mesno jelo prema receptu chefa Gordona Ramsaya

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 800

Potrebno vam je

  • 500 g mljevena svinjetina
  • 1 g jabuka (cijela)
  • 6 kom marelice, sušene
  • 30 g pistacije
  • 1 kom limun
  • peršin, list
  • 1 žlica ulje maslinovo
  • kadulja
  • 2 prema želji kobasica (prosjek )

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 200°c. Mljevenome mesu dodajte začine, naribanu jabuku, marelice, pistacije, limunovu koru i peršin te sve izmiješajte.
  2. Nauljite foliju ili papir za pečenje na koji posložite kadulju i pola mješavine. U sredinu utisnite kobasice te ih prekrijte drugim dijelom smjese. Zarolajte u duguljastu "kobasicu" i pecite oko 40 minuta.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.