gastro postao
Kompletan i zdrav mediteranski obrok pronaći ćete u ovom spoju dagnji i kaneštrela
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 713
Potrebno vam je
- 500 g pšenično brašno, bijelo
- 3 dl voda
- 200 g rukola
- 750 g dagnja
- 750 g kanestreli
- češnjak
- 1 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 4 kom rajčica, crvena
- krušne mrvice
- limunov sok
Priprema
- Rikolu operite, očistite i izmiksajte štapnim mikserom. Umijesite tijesto od brašna i vode. Dodajte rikolu te sve sjedinite. Razvaljajte tijesto u tanku rolicu koju nožem izrežite na kratke komade. Kuhajte u vrućoj vodi desetak minuta. školjke operite i očistite, ali ostavite u oklopu. Na maslinovu ulju zagrijte protisnuti češnjak, dl bijelog vina, rajčice, krušne mrvice i limunov sok te dodajte školjke. Sve kuhajte pet-šest minuta i prelijte preko pljukanaca.
- Školjke operite i očistite, ali ostavite u oklopu. Na maslinovu ulju zagrijte protisnuti češnjak, dl bijelog vina, rajčice, krušne mrvice i limunov sok te dodajte školjke. Sve kuhajte pet-šest minuta i prelijte preko pljukanaca.
Izvor Skuhatćute