Mirisna i puna okusa, ovaj zeleni rižoto ide uz sve, a može biti i samostalan obrok
Znaš ono kad skuhaš nešto toliko dobro da se zapitaš: "Zašto ne jedem ovo svaki dan?" E, pa, upoznaj svoju novu opsesiju – zeleni rižoto! Ovo jelo je toliko ukusno, aromatično i svestrano da ćeš ga kuhati svaki tjedan.
Slaže se sa svime
Zaboravi dosadnu, bljedunjavu rižu – ova verzija dolazi u smaragdno zelenoj boji, prepuna je svježeg špinata i korijandra, ima taman pravu dozu začina i slaže se sa svime. Meksička jela? Apsolutno. Tvoj omiljeni curry? Još bolje. Roštilj? Ne moramo ni pričati. Ali, najbolje od svega – ovaj rižoto nije samo vizualno spektakularan, nego je i nutritivna bomba!
Zeleni rižoto
Umjesto korijandra, možeš koristiti peršin ili vlasac ili pak bosiljak ako želiš potpuno drugačiju aromu.
Ostatke zelenog rižota možeš čuvati 3 do 5 dana! Samo ih spremi u hladnjak nakon što se ohlade kako bi bili sigurni za konzumaciju.
A kada pripremaš rižu, oboružaj se informacijama!