Pečeni krumpir i pire su pravi klasici kad su prilozi u pitanju, ali to ne znači da ne možeš ponuditi i zanimljivu alternativu kao [to je batat. Riječ je o zaista zdravom i aromatičnom prilogu koji će, sigurni smo, oduševiti sve goste.
Donosimo ti 4 ideje za pripremu slatkog krumpira: u umaku od indijskih oraščića, zapečeni s jabukama i cimetom, pripremljen u obliku hrskavog čipsa ili bogato začinjen s maslinovim uljem, češnjakom i parmezanom. Bez obzira na to koju varijantu odabereš, sigurni smo da će ti se svidjeti. Svakako isprobaj!
Hrskavi batat s umakom od indijskih oraščića
Svoju želju za hrskavim batatom ovim ćeš jelom garantirano zadovoljiti. Recept je zaista jednostavan, a bloger Darko Kontin otkriva na koje tri stvari trebaš pripaziti ako želiš da bude neodoljivo hrskav i ukusan.
Savjetujemo da batat poslužiš uz super jednostavni dip ili umak od indijskih oraščića. Recept i male tajne najukusnijeg pečenog batata čekaju te na linku u nastavku.
Čips od batata po receptu Gordona Ramsayja
Ne moraš posjetiti neki od restorana Gordona Ramsayja kako bi uživala u njegovim jelima. Čips od batata, vrlo jednostavno i ukusno predjelo, možeš pripremiti i sama. Možeš ga poslužiti uz brzinski umak od vrhnja, majoneze i limuna.
Pečeni batat s jabukama
Posluži ovaj nesvakidašnji prilog i osvoji obitelj (i prijatelje) neodoljivim okusima, bojama i mirisima. Batat unosi boju i slatkastu notu u jelovnik, a pripremljen na ovaj način bit će odličan prilog mesnim jelima.
Jabuke su zaslužne za slatkoću, a cimet i javorov sirup za odličnu aromu. Priprema je vrlo jednostavna, a recept potraži na linku u nastavku.
Za ljubitelje klasika...
Ako ipak preferiraš klasične okuse, ovaj je recept pravi izbor za tebe! Hrskav izvana s mekom sredinom, savršeno začinjen maslacem, maslinovim uljem, češnjakom i parmezanom - ovaj batat zaista je san snova!
Nekima dovoljan i kao glavno jelo, ali savršen i kao prilog, s njim ne možeš pogriješiti! Recept se nalazi na linku u nastavku.