Recepti 29. siječnja 2024.

Znamo kako skuhati losos u mikrovalnoj pećnici

losos
Losos skuhan u mikrovalnoj pećnici bit će iznimno ukusan i sočan foto: David B. Townsend/Unsplash
gastro postao gastro.24sata.hr
Ako se pravilno koristi, mikrovalna pećnica može biti puno više od aparata koji koristimo za zagrijavanje ostatak hrane i pečenje kokica. Odvaži se i isprobaj ovaj losos kuhan u mikrovalnoj pećnici, nećeš se razočarati...

Otkako je, prvo u američke domove, ušla 1967. godine, mikrovalna pećnica postala je jedan od nezaobilaznih kuhinjskih uređaja. U SAD-u, kako kažu podaci, koristi je više od 90 % kućanstava, a iako je kod nas ipak posjeduje manji postotak stanovništva, i mnogi još uvijek od nje zaziru, ona je i dalje nezaobilazan alat za savršeno podgrijavanje ostatak hrane, topljenje čokolade bez gnjavaže sa štednjakom i parom te – pečenje kokica.

 

Poširano jaje Možda vas zanima... Kako napraviti poširana jaja u mikrovalnoj Špajza

 

Kuhanje u mikrovalnoj više nije tabu

No, u mikrovalnoj pećnici mogu se pripremiti i kompletni obroci – od poširanih jaja do prefinih deserata u šalici. No sigurno smo da za ovo ne znaš – kako je mikrovalna pećnica idealan medij u kojem se odlično kuha svježa riba, a posebno losos. Kako to, pitaš se?! Lako – jer svježa riba sadrži puno vode te kroz nju odlično mogu prodrijeti elektromagnetski valovi koje emitira mikrovalna pećnica.

"Mikrovalna pećnica savršena je za kuhanje, odnosno poširanje hrane", tvrdi inženjer Ashim Datta, profesor na uglednom američkom Sveučilištu Cornell, koji se već 40 godina bavi proučavanjem mikrovalnih pećnica i načina na koji one kuhaju hranu.

Profesor Datta napominje da je za pripremanje hrane u mikrovalnoj pećnici ključna prisutnost tekućine, odnosno vode te su stoga kuhanje i poširanje idealne tehnike pripreme hrane u mikrovalnoj pećnici.

 

chili con carne Možda vas zanima... 3 odlična jela iz mikrovalne s potpisom Jamieja Olivera Špajza

 

Slavna blogerica pošira losos u mikrovalnoj

Zagovornica pripremanja hrane u mikrovalnoj pećnici je i blogerica Stephanie Pass, autorica bloga Just Microwave It, koja često priprema losos u mikrovalnoj pećnici, te od njega potom složi odličnu salatu.

"Svi losos smatraju fancy namirnicom koja zahtijeva jednako fancy metode kuhanja. Kad probaju moju salatu i zatraže recept, nerijetko ostanu šokirani kad im kažem da sam losos pripremila u mikrovalnoj pećnici", otkriva Stephanie.

 

Možda vas zanima... Očistite mikrovalnu za samo tri minute Špajza

 

Ako smo te uvjerili u uspješnost pripremanja lososa u mikrovalnoj pećnici, obavezno isprobaj naš recept. Rezultat je sočan filet lososa, bogatog okusa, koji se raspada na dodir. Za pripremu ti ne treba ni ulje ni hrpa posuđa… samo trebaš pritisnuti nekoliko gumbića na mikrovalnoj.

A ako te nismo uspjeli uvjeriti i još sumnjaš – svejedno probaj i javi nam svoje dojmove!

losos | Author: CA Creative/Unsplash Fileti lososa, spremni za mikrovalnu foto: CA Creative/Unsplash

Losos poširan u mikrovalnoj pećnici

Sastojci:

  • filet lososa
  • voda
  • sol

Postupak:

  1. Filet lososa, vodu i sol stavi u posudu prikladnu za mikrovalnu pećnicu, poklopi (poklopcem prikladnim za mikrovalnu pećnicu).
  2. Kuhaj 3-4 minute te pusti da odstoji jednako toliko vremena nakon što kuhanje završi.

Savjet više: Okus lososa možeš obogatiti dodatkom raznog svježeg začinskog bilja ili kriški limuna.

mikrovalna pećnica | Author: SHUTTERSTOCK MIkrovalna pećnica nije dobra samo za podgrijavanje hrane foto: SHUTTERSTOCK

I za kraj, još malo slanih i slatkih recepata za jela iz mikrovalne pećnice...

 

Limun i češnjak Možda vas zanima... Mali trikovi: Izvucite najbolje od limuna i češnjaka u samo 20 sekundi None Pire od bundeve Možda vas zanima... Blažena mikrovalna: Pita od bundeve iz šalice None čokoladni kolač u šalici Možda vas zanima... Deserti u šalici gotovi su u tren oka! Recepti Tjestenina s povrćem Možda vas zanima... 5 (pravih) jela koje možeš skuhati u mikrovalnoj pećnici Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.