Početak tjedna označava novi plan pripreme ručka za naredne hladne i radne zimske dane. Inspirirajte se našim idejama, pa napravite tjedni meni kako bi bezbrižno uživali u svakom tanjuru od ponedjeljka do petka.
Ponedjeljkom se oporavljamo od vikend guštanja, pa se gozbimo finim jušnim jelima. Pripremite francusku juhu od luka koja će se zasigurno uvući na vaš stalni meni i uživate u bogatim, toplim i tako utješnim zalogajima luka u novom obliku.
Utorak rezervirajte za klasik među tjesteninom - svevremenske špagete bolognese. Budite strpljivi i umak pripremajte baš onako kako bi to napravili i pravi Talijani kako biste na kraju uživali u punim okusima omiljenog umaka.
Kobasice, kelj i krumpir kombinacija su koja čini idealan ručak srijedom. Napunite se energijom za ostatak tjedna, a želite li dodatno začiniti stvar, kombinaciji dodajte i finu salatu od kiselog kupusa.
Mesni niz prekinite meksičkim klasikom na vegetarijanski način - slasnim čilijem. Zagrijat će vas na najfiniji mogući način, a dodate li mu fine tortilje (od heljdinog ili običnog brašna), postat će i sjajan gablec na poslu.
Kraj tjedna pak začinite genijalnim povrtnim popečcima s tunom. Pripremaju se brzo, a upakirati ih možete i u peciva za burgere, dodati povrće po želji, jednostavan umak i poslužiti kao nagradni ručak za dobro obavljen tjedni posao.
Dobar tek!