Vrijeme je kolinja, pa i omiljenih slanih slatkiša - čvaraka. Obožavamo ih same, u kombinaciji s dizanim tijestom, ali i kao dio jela. Donosimo vam pet genijalnih ideja!
Postoji li išta bolje od finih, mekih, razlistanih pogačica s dodatkom čvaraka? Kada jednom isprobate čvarkuše ili krampogačice shvatit ćete u čemu je zapravo bit života. Taman masne, taman slasne, pogačice od čvaraka nepogrješiv su izbor bez obzira poslužujete li ih uz omiljeno varivo, kao pecivo za doručak ili uz platu domaćih delicija.
Prošle nam je godine naša kolumnistica Ena otkrila recept za najfiniji kruh - onaj s čvarcima. Ne vjerujete? Isprobajte ga sami, recept donosimo u nastavku.
Kremasta jela poput gustih juha, a posebice pire od različitih vrsta povrća bit će za nijansu bolji dodate li im hrskavu komponentu u obliku čvaraka. Usitnite ih pomoću dovoljno oštrog noža ili ih na nekoliko sekundi ubacite u blender pa pospite po omiljenom kremastom jelu. Vjerujte, užitak će biti dvostruko bolji.
Namaz od čvaraka zvuči i više nego idealno kada su u pitanju druženja s najdražima, posebice ona u vrijeme hladnijih dana. Nekoliko jednostavnih sastojaka poput jaja, kiselog vrhnja, češnjaka, te začini kao što je peršin i crvena paprika na savršen će se način spojiti s hrskavo tostiranim kruhom. O zadovoljnim osmijesima na licima najdražih nakon ovakve degustacije ne trebamo ni govoriti.
Želite li pak mesne delicije ove zime dovesti na neku posve drugačiju, još slasniju razinu, čvarke iskoristite kao dio smjese za pohanje. Kombinirajte ih sa sezamom, klasičnim ili panko krušnim mrvicama ili sjemenkama po izboru i neka je u slast!
Dobar tek!