Špajza 19. prosinca 2018.

Čvarci - mesni slatkiš u pet novih kombinacija

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Iako su najbolji u kombinaciji s toplim kruhom i domaćim mladim lukom, čvarke volimo i u nekim drugim kombinacijama. Donosimo vam pet sjajnih ideja za jela u kojima će upravo čvarci biti glavne zvijezde.

Vrijeme je kolinja, pa i omiljenih slanih slatkiša - čvaraka. Obožavamo ih same, u kombinaciji s dizanim tijestom, ali i kao dio jela. Donosimo vam pet genijalnih ideja!

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Postoji li išta bolje od finih, mekih, razlistanih pogačica s dodatkom čvaraka? Kada jednom isprobate čvarkuše ili krampogačice shvatit ćete u čemu je zapravo bit života. Taman masne, taman slasne, pogačice od čvaraka nepogrješiv su izbor bez obzira poslužujete li ih uz omiljeno varivo, kao pecivo za doručak ili uz platu domaćih delicija.

 

Možda vas zanima... Pogačice s čvarcima - prva poslastica prosinca Kolumne

 

Prošle nam je godine naša kolumnistica Ena otkrila recept za najfiniji kruh - onaj s čvarcima. Ne vjerujete? Isprobajte ga sami, recept donosimo u nastavku.

 

Možda vas zanima... Kruh s čvarcima - ultimativni comfort food Kolumne

 

 | Author: Slavonka foto: Slavonka

 

Kremasta jela poput gustih juha, a posebice pire od različitih vrsta povrća bit će za nijansu bolji dodate li im hrskavu komponentu u obliku čvaraka. Usitnite ih pomoću dovoljno oštrog noža ili ih na nekoliko sekundi ubacite u blender pa pospite po omiljenom kremastom jelu. Vjerujte, užitak će biti dvostruko bolji.

 

pire krumpir Možda vas zanima... Klasik s malim zaokretom: Pire krumpir s češnjakom Recepti

 

Namaz od čvaraka zvuči i više nego idealno kada su u pitanju druženja s najdražima, posebice ona u vrijeme hladnijih dana. Nekoliko jednostavnih sastojaka poput jaja, kiselog vrhnja, češnjaka, te začini kao što je peršin i crvena paprika na savršen će se način spojiti s hrskavo tostiranim kruhom. O zadovoljnim osmijesima na licima najdražih nakon ovakve degustacije ne trebamo ni govoriti.

 

Možda vas zanima... Pašteta od čvaraka - ovo naprosto morate isprobati! Recepti

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Želite li pak mesne delicije ove zime dovesti na neku posve drugačiju, još slasniju razinu, čvarke iskoristite kao dio smjese za pohanje. Kombinirajte ih sa sezamom, klasičnim ili panko krušnim mrvicama ili sjemenkama po izboru i neka je u slast!

 

Možda vas zanima... Hrskavi pohanci: kako najbolje pripremiti piletinu, a kako svinjetinu Špajza
 

Dobar tek!

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.