Špajza 20. studenoga 2016.

Dnevna doza kulinarskih savjeta i trikova

Tjestenine
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Kulinarski savjeti i trikovi mogu olakšati svakodnevno obavljanje poslova, a i poboljšati ukus hrane koju spremamo.
  • Poboljšajte okus umaka za tjesteninu

Pri cijeđenju kuhane tjestenine nemojte baciti svu vodu. Odvojite četvrtinu šalice vode i umiješajte je u umak koji pripremate uz tjesteninu. Ta će tekućina umaku dati kremastiji okus, a zbog škroba koji sadrži sastojci će se bolje prožeti.

  • Test kuhačom pokazuje je li ulje vruće

Ako niste sigurni je li ulje za prženje dovoljno vruće, u posudu stavite drvenu kuhaču. Stvore li se oko nje mjehurići, ulje je dobre temperature.

Limunade | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

  • Sok od limuna ili limete za svježinu

Ako volite osvježavajuće okuse, svakom jelu prije kraja kuhanja možete dodati malo svježe iscijeđenog soka od limuna ili limete. Jelu će dati krepkiji okus.

  • U vrećicama se dvopek i krokant lakše mrve

Da biste izmrvili piškote, dvopek ili krokant stavite ih u plastičnu vrećicu. Dobro je zatvorite i prijeđite valjkom – fino će se izmrviti, a mrvise neće letjeti naokolo.

  • Upotpunite okus juhe od povrća

Za savršenu juhu od povrća prvo prepržite malo narezane mrkve, luka, rajčice i paprika na ulju ili maslacu, a tek onda dodajte vodu. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.