Osim na kruhu, maslac od kikirikija bit će odličan dodatak čitavom nizu jela. Dodati ga možete slatkim, ali i slanim tanjurima te tako na sjajan način obogatiti baš svaki obrok u danu.
Maslac od kikirikija na izvrstan će način obogatiti okuse vaših smoothieja kojima će biti dovoljna tek jedna žlica za daleko bolje okuse. Na isti će način djelovati ubacite li ga u klasičnu pripremu omiljenog biskvita. Orašasta i punija aroma dovest će vas do još boljih, mekših kolača, a okusi maslaca savršeno će se složiti uz čokoladne i biskvite od vanilije.
Iako naizgled nespojiva kombinacija, maslac od kikirikija izvrsno će se složiti u jelima s tjesteninom, posebice onima koja dolaze iz woka. Pirjajte povrće, dodajte rezance, a zatim sve začinite žlicom kikiriki maslaca. Rezultat će biti kremast i bogat ručak kojem je poprilično teško odoljeti.
Dressing za salatu nikada nije bio zanimljiviji. Kikiriki maslacu dodajte malo maslinovog ulja, sok od limuna i žličicu meda pa dobro pomiješajte. Začinite soli i paprom i prelijte preko svježeg povrća. Hrskavo, sočno i bogato - bolje ne može!
Jednostavni deserti kao što su kruh od tikvica, banane i mrkve od vas će tražiti samo žlicu ili dvije kikiriki maslaca kako bi postali najbolje biskvitne slastice. Ne bojte se spajanja različitih okusa jer će deserti poput ovih na kraju rezultirati punijim, raskošnijim aromama te će se odlično složiti uz domaće džemove, posebice za doručak.
Domaći sladoledi umjerenijih aroma također će tražiti koju žlicu maslaca od kikirikija. Voćne varijante ovog puta izostavite, no pripremate li domaći sladoled od čokolade, Nutelle ili pak se okrećete jednostavnijim verzijama poput smrznutog jogurta, maslac od kikirikija i tu će definitivno biti dobra ideja.