Špajza 08. svibnja 2017.

Hit proljeća: Sezonska hrana koja će vas oraspoložiti

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Osim fantastičnih tanjura, sezonsko voće i povrće u vašu će kuhinju donijeti i nešto više...

Tržnice su se odavno zazelenile, a svakim tjednom sve su bogatije. Osim raznolikog zelenog povrća, tu su i jagode, a samo je pitanje vremena kada će se pojaviti i prve kesice bobičastog voća. Osim što su nevjerojatno ukusni, prema portalu Pure Wow, svi ti plodovi u vašu će kuhinju donijeti i dobro raspoloženje.
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Špinat se trenutno na tržnicama može pronaći po nešto nižim cijenama, a osim što je prepun zdravlja, bit će i odličan podizač raspoloženja. Naime, špinat sadrži vrstu vitamina B koji utječe na dio mozga zadužen za kontrolu raspoloženja.

Možda vas zanima... Mali zeleni: Brzi burgeri od špinata i sira Recepti

Bobice poput malina, kupina i borovnica također pozitivno utječu na vaše mentalno zdravlje zahvaljujući svojim svojstvima. Za razliku od špinata koji raspoloženje podiže, bobice će biti odličan lijek za uklanjanje iritacija.
 

šumsko voće | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Odličan lijek za mamurluk i instant podizač raspoloženja krije se i u - šparogama. Bogate su serotoninom i enzimima koji razbijaju alkohol u organizmu pa su tako svakako preporučljive za dan nakon raskošnih tuluma.
 

Možda vas zanima... Šparoge su nam se vratile u grad! Špajza

Cherry rajčice pak liječe depresiju, prenosi portal Pure Wow. Kada se osjećate potišteno i život vam postane previše, zaboravite na lijekove, dovoljna će biti tek fina porcija domaćih, slatkih cherry rajčica i svijet će opet postati ljepše mjesto.
 

cherry rajčice | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.