Špajza 12. rujna 2018.

Iskoristite kraj sezone za šarene ljetne salate - evo naših favorita!

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz laganu ribu s gradela ili sočni mesni odrezak, samostalno ili tek da se potroše ostaci iz hladnjaka, salate su naš najdraži ljetni hit!

Jednostavne i lagane, osvježavajuće, sa sezonskim sastojcima i u neobičnim spojevima, salate su naprosto neizbježan dio ljeta, bez obzira je li riječ o početku najtoplijeg godišnjeg doba ili zadnjim, sve svježijim danima.

Ako su dovoljno zasitne, volimo ih kao samostalan obrok dok one kremaste i jednostavnije kombiniramo s bogatim jelima s roštilja, povrtnim tjesteninama i rižotima. Donosimo vam sedam naših najdražih recepata!

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Ne zahtijeva paljenje pećnice ni štednjaka, a sjajan je dodatak jednostavnom ljetnom stolu. Salata od rajčica, jaja i inćuna bit će odličan odabir za lagani ručak ili gablec na poslu, a dodate li joj i kakvu žitaricu, pretvorit ćete je u kompletan ručak u samo nekoliko dodatnih minuta.

 

Jednostavna salata s inćunima Možda vas zanima... Brzinski ručak: Jednostavna salata s inćunima Recepti

 

Za ručak birajte i nezaobilaznu, ali tako slasnu salatu s tjesteninom i tunom ili pak hladnu salatu s tikvicama i krem sirom koja će biti odličan način da potrošite sve te silne tikvice kojih su vrtovi ljeti prepuni.

 

Možda vas zanima... Salata s tjesteninom i tunom - postoji li bolje ljetno jelo? Recepti Hladna salata s tikvicama i krem sirom Možda vas zanima... Napravite hladnu salatu s tikvicama i krem sirom Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Uz roštilj volimo kremastu krastavac salatu na nešto drugačiji način, a iako zvuči pomalo neobično, s mesnim delicijama sjajno će se složiti i salata od lubenice i fete. 

 

Možda vas zanima... Krastavac salata: Mi imamo genijalan recept, a kako je vi jedete? Recepti Možda vas zanima... Salata od lubenice - najbolja kombinacija voća i povrća Recepti

 

Rajčice su uvijek omiljeni izbor, pa svakako nemojte propustiti niti raskošnu salatu od različitih vrsti rajčica ili pak se okrenite nešto egzotičnijim kombinacijama, pa uz glavno jelo poslužite tursku salatu s bulgurom, krastavcem i rajčicom.

 

Možda vas zanima... Raskošna salata od rajčice s nezapamćeno dobrim dressingom Recepti Možda vas zanima... Kisir - svestrana turska salata s rajčicom Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Uz dobre salate važno je odabrati i dobar dressing, a one najfinije potražite među našim receptima.

 

Možda vas zanima... Majoneza, jogurt, senf... Najukusniji domaći preljevi za salate Špajza

 

Dobar tek!

 | Author: thinkstock foto: thinkstock

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.