À la carte restoran Oliveto u novigradskom Aminess Maestral Hotelu bio je domaćin posebnog izdanja Aminess Wine & Gourmet nights, na kojem su gosti imali priliku isprobati raznolike sljedove delicija koje predstavljaju najbolje od istarske i regionalne kuhinje.
O hrani su tijekom večere brinuli najbolji domaći i regionalni chefovi David Skoko, Matija Bogdan, Melkior Bašić, Hrvoje Zirojević, Igor Gudac, Stiven Vunić, Janez Bratovž, Igor Jagodic, te slastičarke Martina Labinjan i Suzana Kvesić. Uz vrhunska jela i s njima sljubljena sjajna vina, poseban ugođaj osiguran je nastupom omiljenog glazbenika Damira Kedže.
Projekt Aminess Wine & Gourmet nights pokrenut je kao mjesto gdje se spajaju hrvatska hotelijerska i gastronomska ponuda u jedinstvenu cjelinu. Tijekom ove godine organiziran je niz večera koje okupljaju najutjecajnije domaće chefove pod vodstvom ambasadora Davida Skoke u Aminess restoranima i hotelima.
Prve večere održane su ovog ljeta u Half 8 restoranu, nakon čega su uslijedile večere u à la carte restoranu Oliveto u Aminess Maestral hotelu, u kojem je jučer i završena ovogodišnja sezona projekta. Organizatori su posebno ponosni na visok interes i popunjene kapacitete večera u postsezoni, što potvrđuje da dobro osmišljen i zaokružen sadržaj može privući goste na hrvatskoj obali i izvan glavne sezone.
Gosti All Stars večere uživali su u probranim jelima poput jetre od mola i ikre ježinca, brodeta od sipe, janjetine, filea jelena i citrusnih deserata sljubljenima s vrhunskim vinima vinarija Franc Arman, Coronica, Damjanić, Tomaz i Bura. Večera je otvorena aperitivima destilerije Aura.
Tijekom večere najavljena je nova sezona projekta, za koju Aminess najavljuje još snažniji fokus na gourmet aspekt svoje ponude. Osim organizacije večera s istaknutim chefovima, Aminess kontinuirano ulaže i u edukaciju svojeg osoblja - internim projektom Aminess Gourmet Lab pod vodstvom Davida Skoke educira mlade kuhare, konobare, barmene i sve ostale članove gourmet tima. Time se odgajaju novi naraštaji kuhara, koji će svoje znanje moći iskoristiti za nastavak ove uspješne gastronomske priče.