Špajza 24. studenoga 2016.

Jedite zdravo: Posjetite Dane meda u Zagrebu!

foto: Julio Frangen
gastro postao gastro.24sata.hr
U Zagrebu se ovih dana održava manifestacija posvećena zdravom i ukusnom proizvodu vrijednih pčela

Povodom manifestacije Dani meda u Zagrebu, predstavljen je OPG Pčelarstvo Rončević Sv. Juraj, u pizzeriji KloPIZZA MERLOT, Tkalčićeva 43, Zagreb.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Na predstavljanju za novinare, Ivana Rončević, pčelarica iz Sv. Jurja, ispričala je svoju priču o pčelama, medu, ljubavi prema svome poslu - i važnosti meda u današnjem stresnom životu. Damir Rogulja, predsjednik Udruge pčelara Pčelinjak-Zagreb, objasnio je koliko natjecanja u kvaliteti meda pridonose kvaliteti samog proizvoda i njegovoj percepciji kod potrošača.

Napomenuo je važnost kontroliranja proizvoda i naglasio važnost prezentacija i sajmova meda kako bi se javnost educirala o njemu. Situacija u hrvatskom pčelarstvu nije sjajna i zahtjeva aktivno djelovanje svih pčelara za (o)čuvanje pčela u uvjetima globalnog zatopljenja i klimatskih promjena - i čuvanje njihovih staništa te obnavanjanje nasada bilja koje je ugroženo (smilje).

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

OPG Rončević proizvodi sortni med od kadulje, sortni med od smilja, sortni med od vrijeska, med crnogorične medljike - „medun“, livadski planinski med te medenjake, propolis, cvjetni prah, medni ocat, medne sirupe, meleme za njegu kože...

OPG Rončević izlagač je na Danima meda na Trgu bana Jelačića, od 22.-25.11.2016. pa nabavite svoj med za hladne dane!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.