Volimo vino, a volimo i sir! I zato nas toliko veseli vijest koja dolazi iz Južne Koreje: sir je odlično sredstvo protiv mamurluka, i ako ga konzumiraš uz vino (Ili druga alkoholna pića) služi kao prevencija protiv štetnih posljedica!
Plata sa sirevima najdraži nam je pratitelj vina
Sirom protiv mamurluka
Rezultat je to, naime, novog istraživanja koje su proveli znanstvenici na Sveučilištu u Seulu te zaključili kako probiotici koje sadrži sir povoljno djeluju na bržu razgradnju alkohola u tijelu! I tako zapravo preveniraju zloglasni mamurluk.
Probiotici koji pomažu u bržoj razgradnji alkohola nalaze se posebno u kozjim sirevima te cheddaru, ali i drugima. Ova vijest baš nas veseli jer jako volimo sparivati sireve i vino. Naravno, to ne znači da smatramo da smo sada dobili alibi za neumjereno uživanje u alkoholu i siru. Naprotiv, ostajemo i dalje odgovorni!