Špajza 08. lipnja 2024.

Kako očistiti tvrdokorne mrlje s lima za pečenje?

Čišćenje pleha
Nakon što izvadiš kekse iz pleha, trebat će mu temeljito čišćenje... Mi znamo kako
foto: Nathan Dumlao/Unsplash
Uz pomoć 2 sastojka koje svi imamo kod kuće, tvoj pleh za pečenje uvijek će biti čist i sjajan!

Bez obzira na to koliko čvrsto ribaš svoj lim za pečenje, postoje neke mrlje koje jednostavno ne možeš ukloniti deterdžentom i vodom. Dobra je vijest da postoji jednostavno i pristupačno rješenje, koje se vrlo vjerojatno već nalazi u tvojoj smočnici!

Zato mi znamo - najučinkovitija sredstva protiv tvrdokornih tragova zagaranja su soda bikarbona i ocat! I čišćenje može početi!

 | Author: Shutterstock Ocat i soda bikarbona foto: Shutterstock

Kako očistiti lim za pečenje?

Za početak pomiješaj pola šalice sode bikarbone i pola šalice bijelog octa s vrućom vodom. Pripremljenu smjesu stavi u pleh, a zatim ju ostavi da se namače 30 minuta do sat vremena prije nego što ju očistiš spužvicom za pranje suđa

Ako imaš dovoljno vremena, tekućinu je najbolje ostaviti u plehu preko noći. Mješavina će preko noći omekšati zagorene dijelove pa će ti za ribanje trebati manje vremena i snage.

Nakon čišćenja pleh operi klasičnim deterdžentom i vodom, a zatim ga odmah dobro osuši da spriječiš stvaranje hrđe.

tava, pranje Možda vas zanima... Kako najbolje očistiti zagorene lonce i tave Špajza

Ocat odlično čisti i tave

Ocat nije odlično sredstvo samo za čišćenje tepsija. Tvrdokorne mrlje na rubovima tava (od nehrđajućeg čelika) također možeš ukloniti pomoću ovog trika s octom. U tavi prokuhaj nekoliko šalica vode s pola šalice octa nekoliko minuta, a potom ju operi na uobičajen način.  

Jednom kada svoje tave i limove za pečenje očistiš s pomoću octa i sode bikarbone, izgledat će kao novi. A kako spriječiti ponovno nakupljanja taloga? Jednostavno - prilikom pečenja koristi papir za pečenje ili aluminijsku foliju.  

Čeka te generalno čišćenje? Ovi će ti savjeti sigurno pomoći:

ocat Možda vas zanima... 5 trikova s octom koji štede vrijeme i novac Špajza Čišćenje kuhinje Možda vas zanima... Uz ovih 6 trikova održi kuhinju čistom i mirisnom! Špajza Možda vas zanima... Znaš li pravilno očistiti silikonski pribor za kuhanje? Špajza Možda vas zanima... Evo kako možeš detaljno očistiti kuhinjske ormariće Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.