Špajza 25. rujna 2017.

Kokos svaki dan: 7 recepata s egzotičnim kraljem ljeta

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Kolači, palačinke, sladoled ili svima poznati čupavci - imamo ih sve! Odaberite svoj omiljeni desert s kokosom i uživajte u novim, egzotičnim okusima...

Već smo naučili da je upravo kokos definitivni ljubimac kada su u pitanju ljetni deserti, a danas vam donosimo inspiraciju koja će vas navesti na slatki grijeh i priuštiti vam potpuno uživanje u vrućim danima.

Bez obzira odlučite li se za klasiku poput čupavaca ili pak se odlučite za isprobavanje nekih posve novih okusa i namirnica, kokos će u svakom slučaju biti odličan saveznik u borbi protiv prvih većih vrućina. Pripremite sastojke i dobru volju, izmiksajte omiljene kombinacije pa uživajte u slatkim i tako dobrim okusima ljeta.
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Ultimativni desert za rashlađivanje spaja kiselkaste arome limete i kokos, a sve je to upakirano u sočne muffine s osvježavajućom kremom. Ovi cupcakesi bit će idealni za ljetne proslave ili druženja s prijateljima, a pripremite li ih u nešto manjem obliku, postat će slatki zalogaji koji nestaju u trenu.

 

Možda vas zanima... Cupcakes s limetom - osvježenje u novom obliku Recepti

 

Čupavci kao omiljeni kolač, ali u obliku cupcakesa oduševit će najmlađe dok će oni nešto iskusniji u potpunosti uživati u novom ruhu omiljenog klasika. Čokolada i kokos, može li bolje?


 

Možda vas zanima... Genijalno: Čupavci u potpuno drugačijem izdanju! Recepti

 

Volite li najpoznatije bijele kokos okruglice, torta naše Jannette s bloga Slatki svijet u potpunosti će vas osvojiti. Spoj bijele čokolade, kokosa i badema pravi je odabir za opuštajuće tople dane.

 

Možda vas zanima... Raj za sve ljubitelje kokosa! Kolumne


 

Za ona jutra kada ne znate što biste doručkovali i sve vam se čini dosadnim, donosimo rješenje u obliku palačinka od kokosa s kokosom. Pripremite jednostavnu smjesu, ispecite manje i deblje ili pak klasične tanke palačinke, a na kraju svemu tome dodajte omiljeni namaz ili otopljenu čokoladu. Bolje jutro ne možete ni zamisliti!

 

Možda vas zanima... Slasne palačinke s bijelom čokoladom i kokosom Recepti

 

Možda vas zanima... Palačinke od kokosa s kokosom - može li bolje? Recepti

 

palačinke s kokosom | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

 

Već znamo kako je sladoled najdraži odabir kada je riječ o ljetnim osvježenjima. Pripremite onaj od samo dva sastojka pa mu dodajte sitno sjeckanu čokoladu. Preostaje vam još samo ostati dovoljno strpljivima kako bi se sladoled stisnuo i to je to, tako jednostavno!

 

Možda vas zanima... Bliže nego ikad: Sladoled od kokosa i čokolade Recepti

 

Još je jedan klasik dobio novo ruho - medena pita idealan je desert koji će voljeti oni privrženi tradiciji i poznatim okusima, ali i oni skloniji eksperimentiranju i otkrivanju novih aroma. 
 

Medena s kokosom.jpg Možda vas zanima... Medena pita s kokosom i tajnim sastojkom Kolumne

 

Za kraj, fantastičan desert koji neće zahtjevati previše truda, dugo pečenje u pećnici niti miješanje kreme. Jednostavnost u najboljem obliku, hrskav i kremast, sladak i neodoljiv - kokos desert u čaši

 

Možda vas zanima... Ništa lakše: Desert od kokosa i badema u čaši Recepti

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

 

U slast!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.