Ova mlada zvijezda The Garden Kitchen & Bara na predstojećem će interkontinentalnom festivalu delicija Chill&Grill spremati specijalitete sjevernoameričke kuhinje, ali za vas ima i specijalno iznenađenje "Made in Asia"!
Puno ime specijaliteta je Korejski pork belly skewer, a za laike, to je nešto kao ozbiljno zakomplicirani ražnjić s jako puno više nego zanimljivih sastojaka.
Uostalom, da ne duljimo, za ovu deliciju bit će vam potrebno:
- Svinjska potrbušina, 500 g
- Kruška, 40 g
- Luk, 40 g
- Mladi luk x 1
- Đumbir, 10 g
- Med, 20 g
- Smeđi šećer, 20 g
- Soja sos, 20 ml
- Crni papar, 3 g
- Sezamovo ulje, 20 ml
- Gochujang (korejska čili pasta), 15 g
Priprema:
- Carsko meso narezati na komade 4cm x 2cm i debljine oko 3 mm.
- Sve ostale sastojke izraditi u pastu, marinirati meso, ostaviti preko noći (može i dva, tri dana, bit će ukusnije), staviti uredno na ražnjiće.
- Peći na roštilju cca 3 min sa svake strane.
- Meso se može jesti zamotano u list Romana salate s malo korejskog Samjang umaka
Marka Palfija gledajte na Chill&Grillu ove subote od 13.00 sati na Bundeku!
Chill&Grill 3.0 New Experience
Chill&Grill 3.0 New Experience U konceptu po imenu New Experience pozivamo vas da probate jela sa svih kontinenata za koja do sada vjerojatno niste ni čuli. U njemu će kuhati renomirani chefovi i najpoznatiji food blogeri, a svake ćemo se večeri isplesati na odličnim besplatnim koncertima Let 3, Nipplepeoplea, TBF-a, Kojota, Soulfingersa i mnogih drugih.
Također, ove godine uveli smo novost u obliku Eco zone, namijenjene onima koji na Bundek dođu biciklom, rolama, koturaljkama, skejtovima, romobilima ili pješice. Posjetitelji će imati mogućnost provozati i hibridno plug in vozilo te ujedno saznati sve o uštedi i napajanju vozila električnom energijom. U slučaju da dolazite s djecom, nemojte brinuti jer pripremamo i Kids zonu. Bezbrižno uživajte u iću i piću dok se oni zabavljaju u našoj sigurnoj zoni.
Do Chill&Grill 3.0 New Experience festivala preostalo je još nekoliko dana, koje ćemo popuniti ekskluzivnim najavama chefova, restorana i glazbenika. Pratite našu web stranicu, portal Gastro.hr i društvene mreže, uskoro otkrivamo zbog čega će treći Chill&Grill festival biti još veći, bolji i zanimljiviji od prethodnih!
Podravka, kao glavni partner Chill&Grilla, donosi sasvim novo iskustvo uživanja u hrani. Uz plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama ostvarit ćete 10% popusta na svu hranu i piće.
U Pevec vrtnoj zoni s atraktivnim vertikalnim vrtovima, saznajte koji ste tip grill majstora i osvojite nagrade.
Službeni dobavljač festivala, Mesna industrija Ravlić, osigurava vrhunsko domaće svježe meso za svjetske specijalitete.
Kisko predstavlja najfinije salate iz cijelog svijeta, a ”Jack’s wings&things” restoran fantastične okuse koje još niste probali.
Petrol će vas upoznati s projektom elektromobilnosti kroz URBAN E projekt - prvom javnom mrežom električnih punionica u Zagrebu, a Mitsubishi s novim Outlander Plug in Hybridom.
Tu su i "Servis za sendviče" Zvijezda majoneze, American Donut i Pekar pekarski proizvodi, kraljevsko bavarsko pivo Kaltenberg i zagrebački craft Medvedgrad.
Vidimo se na Chill&Grillu od 27. travnja do 3. svibnja na Bundeku!
*Zbog najavljenih pljuskova može doći do promjena u satnici Festivala!