Špajza 26. travnja 2019.

Korejski pork belly skewer by Marko Palfi

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Na ovogodišnjem festivalu najbolje svjetske hrane ponovo nam je u gostima sjajni Marko Palfi koji će nam spremiti nešto posebno!

Ova mlada zvijezda The Garden Kitchen & Bara na predstojećem će interkontinentalnom festivalu delicija Chill&Grill spremati specijalitete sjevernoameričke kuhinje, ali za vas ima i specijalno iznenađenje "Made in Asia"!

Puno ime specijaliteta je Korejski pork belly skewer, a za laike, to je nešto kao ozbiljno zakomplicirani ražnjić s jako puno više nego zanimljivih sastojaka.

 

 | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

Uostalom, da ne duljimo, za ovu deliciju bit će vam potrebno:

  • Svinjska potrbušina, 500 g
  • Kruška, 40 g
  • Luk, 40 g
  • Mladi luk x 1
  • Đumbir, 10 g
  • Med, 20 g
  • Smeđi šećer, 20 g
  • Soja sos, 20 ml
  • Crni papar, 3 g
  • Sezamovo ulje, 20 ml
  • Gochujang (korejska čili pasta), 15 g

Priprema:

  1. Carsko meso narezati na komade 4cm x 2cm i debljine oko 3 mm.
  2. Sve ostale sastojke izraditi u pastu, marinirati meso, ostaviti preko noći (može i dva, tri dana, bit će ukusnije), staviti uredno na ražnjiće.
  3. Peći na roštilju cca 3 min sa svake strane.
  4. Meso se može jesti zamotano u list Romana salate s malo korejskog Samjang umaka

Marka Palfija gledajte na Chill&Grillu ove subote od 13.00 sati na Bundeku!

 | Author: Domagoj Jakopović Ribafish foto: Domagoj Jakopović Ribafish

Chill&Grill 3.0 New Experience

Chill&Grill 3.0 New Experience U konceptu po imenu New Experience pozivamo vas da probate jela sa svih kontinenata za koja do sada vjerojatno niste ni čuli. U njemu će kuhati renomirani chefovi i najpoznatiji food blogeri, a svake ćemo se večeri isplesati na odličnim besplatnim koncertima Let 3, Nipplepeoplea, TBF-a, Kojota, Soulfingersa i mnogih drugih.  

Također, ove godine uveli smo novost u obliku Eco zone, namijenjene onima koji na Bundek dođu biciklom, rolama, koturaljkama, skejtovima, romobilima ili pješice. Posjetitelji će imati mogućnost provozati i hibridno plug in vozilo te ujedno saznati sve o uštedi i napajanju vozila električnom energijom. U slučaju da dolazite s djecom, nemojte brinuti jer pripremamo i Kids zonu. Bezbrižno uživajte u iću i piću dok se oni zabavljaju u našoj sigurnoj zoni.  

Do Chill&Grill 3.0 New Experience festivala preostalo je još nekoliko dana, koje ćemo popuniti ekskluzivnim najavama chefova, restorana i glazbenika. Pratite našu web stranicu, portal Gastro.hr i društvene mreže, uskoro otkrivamo zbog čega će treći Chill&Grill festival biti još veći, bolji i zanimljiviji od prethodnih!  

 

 | Author: Gastro.hr

Podravka, kao glavni partner Chill&Grilla, donosi sasvim novo iskustvo uživanja u hrani. Uz plaćanje Mastercard® i Maestro® karticama ostvarit ćete 10% popusta na svu hranu i piće.

U Pevec vrtnoj zoni s atraktivnim vertikalnim vrtovima, saznajte koji ste tip grill majstora i osvojite nagrade.

Službeni dobavljač festivala, Mesna industrija Ravlić, osigurava vrhunsko domaće svježe meso za svjetske specijalitete.

Kisko predstavlja najfinije salate iz cijelog svijeta, a ”Jack’s wings&things” restoran fantastične okuse koje još niste probali.

Petrol će vas upoznati s projektom elektromobilnosti kroz URBAN E projekt - prvom javnom mrežom električnih punionica u Zagrebu, a Mitsubishi s novim Outlander Plug in Hybridom.

Tu su i "Servis za sendviče" Zvijezda majoneze, American Donut i Pekar pekarski proizvodi, kraljevsko bavarsko pivo Kaltenberg i zagrebački craft Medvedgrad.

Vidimo se na Chill&Grillu od 27. travnja do 3. svibnja na Bundeku!   

 

*Zbog najavljenih pljuskova može doći do promjena u satnici Festivala!

 | Author: 24sata foto: 24sata

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.