Špajza 17. studenoga 2018.

Odabrali smo šest omiljenih recepata za kruh

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Postoji li nešto finije od mirisa i okusa svježe pečenog domaćeg kruha?

Stoljećima su ljudi živjeli na kruhu i maslacu. Taj skromni kruh koji su pekli na ognjištu bio je temelj obiteljskih objeda. Posljednjih se godina u pekarnicama, velikim trgovinama i na tržnicama mogu naći sve moguće vrste kruha. Danas se ponovno otkrivaju čari pečenja vlastita kruha ne samo zato što tako mogu uštedjeti nego i zato što žele uživati pripremajući prirodnu i zdravu hranu.

 

Tijesto za kruh Možda vas zanima... Saznali smo tajnu savršenog tijesta za kruh Špajza

 

Jeste li znali da postoji domaći kruh, kojeg možete pripremiti u 5 minuta, ispeći za 40 minuta u običnoj pećnici, a koji je usput zdrav i super fin?  Iznenadite svoju obitelj domaćim, mirisnim i brzim kruhom.
 

Možda vas zanima... Moguće je: Domaći kruh gotov za pola sata Recepti

 

Zlatna korica i meka, prozračna unutrašnjost ono su što ovaj kruh čini ultimativnim užitkom u svako doba dana. Meki mliječni kruh pravi je užitak kada se u njemu uživa još toplom, uz maslac i domaći džem. Kombinaciji dodajte bijelu ili crnu kavu i uživanje može započeti.

 

Možda vas zanima... Imamo recept za najmekši mliječni kruh ikad Recepti

 

Domaće bučino brašno, fini mirisi i divna tekstura kruha ono je što će vas najprije osvojiti kod ovog domaćeg kruha.

 

Možda vas zanima... Nema boljeg: Domaći kruh od bučinih sjemenki Recepti

 

 | Author: Stockfood foto: Stockfood

Započnite dan na najbolji mogući način – uz mekani aromatični kruh od cimeta. Naravno, ni šalica kave vam pritom neće zasmetati. Doručak će vam uz ovaj kruh biti omiljeni dio dana i lakše ćete ustati iz kreveta. Poslužite ga uz šalicu kave ili svježeg voćnog soka i iskoristite vrijeme za čitanje knjige ili novina. 

 

Možda vas zanima... Najbolji doručak: Mirisni kruh od cimeta Recepti

 

Nema više bacanja starih, pocrnjelih banana. Sada od njih - napravite kruh! Ovaj kruh od banane je najsočniji i najzdraviji kruh koji ćete ikada probati. Recept za banana kruh pokazat će se odličnom idejom ako ste se po tko zna koji put susreli s nekolicinom starih, gnjecavih banana koje više niti bojom svoje kore niti mirisom - ne bi privukle nikoga da ih pojede.

 

Možda vas zanima... Napravite slatki kruh od banana Recepti

 

Engleski chef Paul Hollywood poznat je po pripremi najfinijih slastica i peciva, pa mu stoga tijesta ne predstavljaju baš nikakav problem. Upravo zato, upustite se u pripremu baguette kruha po njegovom receptu kako biste uživali u najhrskavijoj korici i divnoj rupičastoj teksturi.

 

Baguette Možda vas zanima... Hrskavi baguette po receptu Paula Hollywooda Recepti

Dobar tek!

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.