Chef Mate Janković, vlasnik omiljenog zagrebačkog lokala SOL tapas na hrvatski, trenutačno je na godišnje odmoru na Pagu gdje uživa ne samo u suncu i moru, već i u odličnoj hrani. Naravno, jedna od glavnih zvijezda njegova stola u konobi Prtorić, OPG-a Prtorić, smještene u Kolanu bila je – paška janjetina, no Mate i njegov mladi nasljednik uživali su i u drugim specijalitetima od odličnog pršuta do fine pašticade s njokima…
U nastavku donosimo Matine dojmove iz konobe Prtorić, koja će nakon ove objave omiljenog chefa na društvenim mrežama sigurno postati još veći hit!
“Konoba Prtorić (OPG Prtorić) nalazi se nekoliko kilometara od Novalje, točnije između Kolana i mjesta Mandre. Kolan, centar proizvodnje Paškog sira, uz sol i janjetinu najpoznatijeg proizvoda otoka Paga, idealno je mjesto za priču o Prtoriću.
Junior i ja rezervirali smo stol u 19.30 i dočekalo nas je jako ljubazno i uslužno osoblje i otpratilo nas do stola.
Konoba je smještena na osami, u miru, i iz nje se pruža pogled na Šimune. To je obiteljski vođen biznis u kojem su supružnici maksimalno angažirani u kuhinji i servisu.
Jelovnik je sačinjen od domaćih namirnica s okusom otoka Paga. Krenuli smo s malo njihovog domaćeg pršuta, Paškog sira, ali i fantastičnog kunića na savur o kojem bih mogao napisati poduži tekst. Služe jako fin domaći kruh i svoje maslinovo ulje.
Za glavno jelo uzeo sam janjetinu s gradela, junior pašticadu, a imaju i fine palačinke sa skutom.
Janjetina je bila savršena, predivno pečena, lijepo začinjena i okusa specifičnog za otok Pag. Pašticada i njoki bili su jako lijepo napravljeni, a junior je već ekspert za njoke i dao im je ‘thumbs up’.
Prtorić je pošten, lijepo vođen obiteljski objekt u koji ću se zbog povezanosti s otokom Pagom vraćati svake godine. Svima ga toplo preporučujem”, poručio je Mate Janković.
I inače rado pratimo Matine preporuke mjesta gdje se dobro jede, pa jedva čekamo otići i u Prtorić!