Špajza 12. srpnja 2023.

Mate Janković na Pagu uživao u vrhunskoj janjetini

Chef Mate Janković
Chef Mate Janković na Pagu je uživao u vrhunskoj janjetini foto: Facebook @Mate Janković
gastro postao gastro.24sata.hr
I inače rado pratimo preporuke chefa Mate Jankovića koji piše iskrene preporuke mjesta na kojima je dobro jeo. Ovaj put uživao je u konobi Prtorić na Pagu gdje je kušao vrhunsku janjetinu s gradela, ali i druge specijalitete

Chef Mate Janković, vlasnik omiljenog zagrebačkog lokala SOL tapas na hrvatski, trenutačno je na godišnje odmoru na Pagu gdje uživa ne samo u suncu i moru, već i u odličnoj hrani. Naravno, jedna od glavnih zvijezda njegova stola u konobi Prtorić, OPG-a Prtorić, smještene u Kolanu bila je – paška janjetina, no Mate i njegov mladi nasljednik uživali su i u drugim specijalitetima od odličnog pršuta do fine pašticade s njokima…

U nastavku donosimo Matine dojmove iz konobe Prtorić, koja će nakon ove objave omiljenog chefa na društvenim mrežama sigurno postati još veći hit!

 | Author: Facebook @Mate Janković Slasni pršut u konobi Prtorić foto: Facebook @Mate Janković

 

Mate Janković Možda vas zanima... Chef Mate Janković zna gdje se jedu najbolje krafne Špajza

 

“Konoba Prtorić (OPG Prtorić) nalazi se nekoliko kilometara od Novalje, točnije između Kolana i mjesta Mandre. Kolan, centar proizvodnje Paškog sira, uz sol i janjetinu najpoznatijeg proizvoda otoka Paga, idealno je mjesto za priču o Prtoriću.

Junior i ja rezervirali smo stol u 19.30 i dočekalo nas je jako ljubazno i uslužno osoblje i otpratilo nas do stola.

Konoba je smještena na osami, u miru, i iz nje se pruža pogled na Šimune. To je obiteljski vođen biznis u kojem su supružnici maksimalno angažirani u kuhinji i servisu.

 | Author: Facebook @Mate Janković Paški sir i zec na savur foto: Facebook @Mate Janković

Jelovnik je sačinjen od domaćih namirnica s okusom otoka Paga. Krenuli smo s malo njihovog domaćeg pršuta, Paškog sira, ali i fantastičnog kunića na savur o kojem bih mogao napisati poduži tekst. Služe jako fin domaći kruh i svoje maslinovo ulje.

Za glavno jelo uzeo sam janjetinu s gradela, junior pašticadu, a imaju i fine palačinke sa skutom.

 | Author: Facebook @Mate Janković Janjetina s gradela foto: Facebook @Mate Janković  | Author: Facebook @Mate Janković Pašticada i njoki foto: Facebook @Mate Janković

Janjetina je bila savršena, predivno pečena, lijepo začinjena i okusa specifičnog za otok Pag. Pašticada i njoki bili su jako lijepo napravljeni, a junior je već ekspert za njoke i dao im je ‘thumbs up’.

 | Author: Facebook @Mate Janković Palačinke sa skutom foto: Facebook @Mate Janković

Prtorić je pošten, lijepo vođen obiteljski objekt u koji ću se zbog povezanosti s otokom Pagom vraćati svake godine. Svima ga toplo preporučujem”, poručio je Mate Janković.

I inače rado pratimo Matine preporuke mjesta gdje se dobro jede, pa jedva čekamo otići i u Prtorić!

 | Author: Facebook @Mate Janković Chef Mate Janković foto: Facebook @Mate Janković

 

Chef Mate Janković Možda vas zanima... SOL Mate Jankovića slavi prvi rođendan Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.