Špajza 02. siječnja 2019.

Nakon blagdana najbolje gode lagane salate

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tijekom blagdana obično jedemo i pijemo previše i tako nakupljamo suvišne kilograme i opterećujemo probavni sustav.

Stoga ove godine ubacite pokoji detoksikacijski obrok i u vaš blagdanski jelovnik. Na taj način, vaš opravak od blagdanskog uživanja u hrani zasigurno će trajati kraće. 

Uživajte u maštovitim povrtnim salatama, one osiguravaju cijeli niz visokovrijednih tvari koje pomažu metabolizam, jačaju obrambenu sposobnost tijela i organizam "čiste" od otrova. Salate začinite kvalitetnim „ekstra djevičanskim“ maslinovim uljem. 

Dosta vam je prejedanja? Ona je ova salata upravo ono što vam treba! Pronašli smo sjajan način kako iskoristiti ostatke pečenog mesa i krumpira, a da sve zajedno čini jednu ukusnu zimsku salatu radi koje nećete osjećati grižnju savjesti. Meso koje možete koristiti je u principu bilo koje koje vam je ostalo - pečena purica, pečeno pile ili odojak. Sve kombinacije su otvorene i ovisno o tome što imate kod kuće, možete iskoristiti. Uz dodatak potočarke, ova salata pretvara se u zdrav i ukusan obrok.

 

Možda vas zanima... Zimska salata s hrskavim krumpirom i potočarkom Recepti

 

Harmonija okusa u ovoj salatu ne prestaje iznenađivati. Osim izvanrednog okusa, prednost salate od grejpa, avokada i ljutike je i kratko vrijeme pripreme. Trebat će vam samo 20 minuta da pripremite lagan i osvježavajuć obrok za četiri osobe.

 

Možda vas zanima... Za svako doba dana: Salata od grejpa i avokada Recepti

 

Hladne zimske dane začinite divnom salatom koja će vas u isto vrijeme zasititi i donijeti vam potrebnu dozu vitamina.

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Jednostavnu, ali bogatu zimsku salatu možete dodatno obogatiti dodavanjem omiljene žitarice ili začina. Kombinacija će se sjajno složiti s quinojom i integralnom rižom.

 

Možda vas zanima... Zdrava i fina: Zimska salata s keljom, brusnicama i mrkvom Recepti

 

Kada govorimo o zimskim salatama, želimo da one budu tople, zasitne i ukusne. Upravo je takva i ova koja nas je u potpunosti oduševila jednostavnošću, a spaja svakodnevne sastojke poput krumpira, poriluka i jaja.Osim što je priprema i više nego jednostavna, za ovu salatu trebat će vam svega tri sastojka i omiljeni dodaci. Sve što trebate jest na vrijeme staviti kuhati krumpir, a želite li bogatije okuse, u vodu u kojoj se kuha krumpir ubacite i dva režnja češnjaka. Pustite da krumpir omekša, a za to vrijeme na sitno nasjeckajte poriluk.

 

Možda vas zanima... Topla i zasitna: Zimska salata od krumpira, poriluka i jaja Recepti

 

Nakon blagdanskog uživanja u raskošnim delicijama vrijeme je za nešto lakše, bogato vitaminima, ali i dalje ukusno. Brza i nevjerojatno zdrava salata priprema se brzinski, a mogla bi biti upravo ono što vam treba. Dopustite da vas oduševi slatko slana kombinacija sezonskog voća, orašastih plodova, sira i neodoljivog dressinga.
 

Možda vas zanima... Vitaminska bomba: Zimska salata koju ćete obožavati Recepti
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.