gastro postao
Jednostavnim trikom koji vam neće oduzeti previše vremena ni truda postignite nestvarno hrskavu koricu na slasnim pečenjima...
Kod pripreme slasnih pečenja koja uključuju cijelu perad ili veće komade mesa, hrskavu koricu dobit ćete jednostavnije nego što možete zamisliti. Tajna nije u pečenju niti premazivanju piletine, tajna se krije u soli i hlađenju.
Kod pripreme, primjerice, čitavog pileta, odmah nakon kupovine dok je još svježe, natrljajte pile sa soli pa ga nepokrivenog spremite u hladnjak. Pustite da se hladi barem jedan dan. Na taj ćete način kožu isušiti te će se ona tijekom pečenja pretvoriti u savršeno hrskavu koricu. Također, utrljavanjem soli na idealan ćete način začiniti meso koje će ostati fino izvana i iznutra.
Meso izvadite iz hladnjaka sat vremena prije pečenja, dodajte začinsko bilje, češnjak i korjenasto povrće po želji pa sve zajedno ubacite u pećnicu i gledajte čaroliju u nastajanju.