Slavni supermodel, voditeljica, modna dizajnerica i poduzetnica Heidi Klum, iako ju krasi vitka linija, itekako voli obilno i dobro jesti. Jedan od njezinih grešnih užitaka definitivno je američki klasik – sendvič s kikiriki maslacem. No ona ovom sendviču, uz uobičajeni džem, dodaje i jedan dodatak koji većina ne bi očekivala u ovom neodoljivom slasnom zalogaju.
Prije nekoliko dana Heidi je, naime, na svom Instagramu objavila video kako u svojoj kuhinji priprema vlastitu verziju sendviča s maslacem od kikirikija u koji na kruh, osim maslaca od kikirikija i džema, maže i – obični maslac.
"Kad sam tek stigla u Ameriku začudila me opsjednutost ovdašnjih ljudi ovim sendvičem. No sada sam i ja jedna od njih… OK, ne izgleda baš primamljivo, ali stvarno je genijalnog okusa“, komentira Heidi u videu svoju sendvič kreaciju.
Ako želiš napraviti ovaj sendvič i otići korak dalje, odnosno napraviti ga s domaćim maslacem od kikirikija, u nastavku ti donosimo najjednostavniji i najfiniji recept…
Domaći maslac od kikirikija
Sastojci:
- 125 g kikirikija
- 1-2 žlice ulja
Postupak:
- Stavi oko 125 g blanširanih, lagano prženih svježih kikirikija u blender. Dodaj 1-2 žlice ulja.
- Miješaj dok kikiriki ne poprimi željenu gustoću, bilo da želiš glatku ili pomalo hrskavu smjesu. Od ove količine dobit ćeš oko 60 g maslaca od kikirikija.
Probaj i ove recepte s kikiriki maslacem...