Špajza 01. siječnja 2022.

Ovo su neki od najzanimljivijih lijekova za mamurluk...

Burek
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nekima pomaže čaj od mrava, drugima sirove ribe, a oni treći se pak okreću ovčjem mozgu. Saznaj čime se liječe ljubitelji alkoholnih pića diljem svijeta pa se u potpunosti zaprepasti!

Možda se pretjerano uživanje u piću i čini kao dobra ideja petkom i subotom navečer, no dan nakon uvijek se pojavi barem jedan od ne baš omiljenih simptoma. Glavobolja i dehidriranost najgori su pokazatelji mamurluka. Kako ih rješavaju ljubitelji dobrog pića i hrane diljem svijeta, pronašli smo na Daily Mailu i odlučili vijest podijeliti s tobom. Tko zna kada može zatrebati. 

Australci će se mamurluka najlakše riješiti tradicionalnom pitom od mesa i krem juhom od graška ili pak, nešto neobičnijim, čajem od zelenih mrava. U Estoniji se alkoholni problemi rješavaju, ni više ni manje, već umakanjem čarapa u votku dok Nijemci najviše vole ukiseljene haringe.
 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Islanđani su nešto rigorozniji pa se okreću mesu s ovčje glave dok Rusi, baš nasuprot mišljenju da sve rješavaju votkom, svoj mamurluk vole zaliti čašicom maslinovog ulja. Škoti se okreću Irn Bru kobasicama koje se pripremaju s istoimenim gaziranim pićem od naranče, a u Mongoliji će alkoholne probleme najbolje riješiti ukiseljeno ovčje oko u umaku od rajčice. 

Iako su ideje diljem svijeta posve drugačije od naše sarme ili bureka koji liječe baš svaki životni problem, još maštovitih zamisli za bijeg protiv mamurnih jutra svakako možeš potražiti na linku. Nikad se ne zna...

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.