Špajza 31. siječnja 2023.

Novi hit koktel: Tom Hanks smućkao je kolu i šampanjac!

Tom Hanks
Toma Hanks smućkao je kolu sa šampanjcem - neje je oduševio, neke zgrozio foto: MAJA SMIEJKOWSKA/REUTERS/PIXSELL; Ron Lach/Pexels
gastro postao gastro.24sata.hr
Tom Hanks osvaja svojim filmskim ulogama, pokrenuo je i uspješnu kompaniju koj proizvodi i trguje kavom, a nedavno je osmislio i svoj koktel od samo dva sastojka - kole i šampanjca. Mnogima se sviđa, i koktel je postao viralni hit

U nedavnoj emisiji 'Late Show sa Stephenom Colbertom' oskarovac Tom Hanks je među inim 'promovirao' neke svoje omiljene stvari, a među njima i recept za svoj koktel od samo dva sastojka - Diet Cokagne! Dok je s Colbertom razgovarao o tome što je radio tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana, Hanks je otkrio kako je njegova obitelj posjetila Café Carlyle u New Yorku i od tamo mu donijela slavljeničku bocu šampanjca.

 

Koktel Možda vas zanima... Zimski kokteli kojima nećete moći odoljeti Recepti

 

Kako je (slučajno) nastao koktel Diet Cokagne?

"Nisam pijanac, pa obično popijem dijetalnu Coca-Colu... Time nadoknadim potrebnu količinu kofeina pa dijetalnu Coca-Colu pijuckam cijelu noć", otkrio je legendarni glumac te dodao kako je u novogodišnjoj noći ipak htio dodati nešto u kolu zbog slavljeničke atmosfere.

S obzirom na to da je njegova obitelj upravo donijela šampanjac odlučio je dodati ga u svoju Coca-Colu i tako je nastao koktel Diet Cokagne! Naravno, Colbert je morao sam isprobati mješavinu, izvadivši dvije čaše, šampanjac i limenku dijetne Coca-Cole za dijeljenje - iako je Hanks objasnio kako se može upotrijebiti bilo koja vrsta cole, pod uvjetom da je dijetalna jer on, naime, ima dijabetes tipa 2.

 

Dry January Možda vas zanima... Dry January lakši je uz ove bezalkoholne koktele Najave

 

Postoji niz pjenušavih koktela kojima se dodaje šećer

"Imamo Toma Collinsa (vrsta koktela, op.a.) a sada imamo i Toma Hanksa", našalio se Colbert. Međutim, Hanks ga je brzo ispravio dodavši da je pravi naziv koktela Diet Cokagne.

 | Author: Quiony Navarro/Pexels Hanks kaže da je za njegov koktel nije bitno koji brend kole se koristi, a njemu osobno bitno je samo da je kola dijetalna budući da boluje od dijabetesa tipa 2 foto: Quiony Navarro/Pexels

Iako možemo pohvaliti Toma Hanksa što je smislio nešto zabavno, iako je mnoge sigurno i razljutio miješanjem popularnog gaziranog pića s plemenitim vinskim mjehurićima. No ideja o dodavanju šećera ili slatkastog likera šampanjcu zapravo i nije nova. Postoji mnogo drugih šampanjskih koktela, poput French 75 (šampanjac, gin, sok od limuna i šećer) i Kir Royale (šampanjac i liker od crnog ribiza), koji dolaze s dodanim šećerom, ali rado ćemo dodati i Hanksovu kreaciju na našu listu omiljenih koktela.

Recept za Cokagne je jednostavan - u visoku čašu stavi se led, potom se do 2/3 ispuni kolom te do vrha šampanjcem. Živjeli!

 

Kir Royale Možda vas zanima... Kir Royale - nova zvijezda serije "Emily u Parizu" Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.