Chef Lacković pripremio je za nas 4 različita canapé sendviča za pripremu kojih su korišteni meso, voće, različiti namazi te domaći kruščići od batata. Kod izrade canapé sendviča pored okusa (riječ je o malom zalogaju koji pruža svu punoću okusa), dosta pažnje treba posve i izgledu, a kod kombiniranja jednog i drugog, budite kreativni.
Prvi kruščić punjen je namazom od hrena, šunkom i ananasom. Drugi je punjen namazom od bijelog graha a dekoriran je mini pilećim ražnjićem i jabukom. Treći kruščić punjen je namazom od slanutka (tj. humus - osnova izraelskih jela), pršutom i dinjom, a četvrti namazom od maslina (tapenada) i ražnjićem od cherry rajčica i mozzarelle.
Ukoliko niste vični tome da sami radite kruh, ili nemate vremena, možete iskoristiti mala peciva ili ciabattine. Chef Lacković za ovu je priliku napravio kruščiće od batata i to na starinski način, ne uz pomoć kvasca već uz pomoć kvasa i crnog brašna (tamnije, integralno brašno dobiveno mljevenjem čitavog zrna pšenice)
Kako uzdignuti tijesto uz pomoć kvasa?
Staro kiselo tijesto možete dobiti tako da dio tijesta koje koristite inače za pravljenje kruha, ostavite u hladnjaku, gdje može stajati i do 10 dana. Sljedeći puta kada krenete raditi tijesto uzdignite ga bez kvasca, uz pomoć komada tijesta koji ste ranije spremili (kvas). Uz dodatak pirea od batata i crnog brašna dobiti ćete ove ukusne kruščiće, koji su pored toga i puno zdraviji, obzirom na smanjenu količinu škroba.
Sve se više potiče manja konzumacija količine kruha, no za sve one kojima je teško odreći se ove namirnice, postoje alternative, kao što je npr. batat ili druge žitarice kao što je to - pir. Kruh od pireva brašna ostaje i do 7 dana svjež, a ujedno je osobit i zbog smanjene količine glutena, što je izvrsna informacija i odlična alternativa za sve one koji svoju prehranu moraju prilagoditi zbog intolerancije prema glutenu.