Špajza 08. lipnja 2019.

Obavezno zapratite Instagram profile ovih pastry chefova...

foto: Screenshot
gastro postao gastro.24sata.hr
Mnogi pastry chefovi fotografije svojih kreacija dijele na društvenim mrežama. Osim što njihove objave dokazano izazivaju želju za slatkim i pozitivno utječu na raspoloženje, nerijetko dijele i svoje slastičarsko znanje i iskustvo.

Nekako mi se čini da je Instagram stvorio zajednicu posrednih hedonista, koji žive i stječu znanje i interese putem fotografija drugih ljudi. Iako bih radije uživala u slasticama poznatih pastry chefova, privremeno se mogu zadovoljiti i divnim fotografijama koje objavljuju na svojim Instagram profilima. U slučaju da i vama ujutro treba doza slatkog, i da vam se raspoloženje popravi već pri pogledu na deserte, svakako zapratite ovih pet chefova...

 

Možda vas zanima... Ivana Čuljak - slastičarka čarobnih prstiju i zaraznog osmijeha Špajza

 

Cedric Grolet
Grolet je za svoj rad primio mnoga priznanja, uključujući titulu Best Pastry Chef 2018 po izboru The World's 50 Best Restaurants. Najboljim ga je prošle godine proglasio i Gault&Millau, dok je 2015. Njegov rad prepoznao Le Chef Magazine. Pastry chef je u pariškom Le Meuriceu i autor kuharice Fruits: The Art of Pastry, kao i prava zvijezda na Instagramu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Moi maniaque 🤷🏻‍♂️

A post shared by Cedric Grolet (@cedricgrolet) on

 

Christophe Michalak 
Francuz Christophe Michalak dobitnik je titule 2005 World Champion Patissier, vlasnik pastry shopa Michalak u Parizu, voditelj masterclassa i televizijska ličnost. Uz sve ove obaveze nekako uspijeva svoja mala umjetnička djela objavljivati i na društvenim mrežama. 

 

 

Antonio Bachour
Portorikanac Antonio Bachour učio je i poučavao slastičarstvo po cijelom svijetu, vlasnik je dva pastry shopa i jednog restorana na Floridi i dobitnik brojnih priznanja. Svoje je znanje i iskustvo prelio i u četiri kuharice – Bachour the Baker, Chocolate, Bachour: Recipes for the Professional Chef i Simply Beautiful.  U životopis može dodati i kako nas redovito uveseljava divnim fotografijama slastica.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Home sweet Home @bachourmiami #bachourmiami #antoniobachour #bachour

A post shared by Antonio Bachour (@antonio.bachour) on

 

Amaury Guichon
Guichon je talent brusio u školama u Genevi i Parizu, radio je u nekoliko prestižnih pastry shopova, osvajao nagrade, a potom je dobio ponudu da radi u Jean-Philippe Pâtisserie u Las Vegasu. Zadržao se ondje gotovo četiri godine, istovremeno skupljajući vojsku pratitelja, sve dok nije otvorio vlastitu konzultantsku tvrtku i započeo sa serijom radionica. Njegove su slastice toliko promišljene i kompleksne da bi ga mogli nazvati arhitektom slastičarskih trendova. 

 

 

Martin Diez
Chef Martin Diez za slastičarstvo se opredijelio zbog fascinacije čokoladom, koja je i danas njegovo osnovno izražajno sredstvo. Radio je u brojnim francuskim pastry shopovima i čokolaterijama, a trenutno predaje na Cacao Barry's French Chocolate Academy. Ako volite praline, geometrijske oblike i dobre fotografije, trebali biste zapratiti njegov profil. 

 

 

 

Možda vas zanima... Robert Hromalić ponosno predstavlja Le Kolač Špajza

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.