Špajza 13. rujna 2018.

Odabrali smo osam najboljih slastica s jogurtom

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz svježe voće, sladolede, orašaste plodove i jogurt je jedan od najvažnijih sastojaka u laganim desertima.

Jogurt je vrlo često tajni sastojak mnogih kolača, muffina i torti. On im daje sočnost, mekoću i slast. Vrlo često jogurt u receptima može smanjiti količinu ili zamijeniti sastojke poput ulja, maslaca ili kiselog vrhnja. Osim što će desert biti zdraviji, jogurt će mu podariti i laganiju teksturu

Donosimo vam najbojlih osam poslastica s jogurtom

  • Nakon ručka, najslađe je opet jesti pa predlažemo ovaj brzi kolač s jogurtom. Sočno i brzo, bio bi kratki opis. Dok još ima svježih kupina, ubacite ih u ovaj kolač i uživajte u poslastici.
     

 

Kolač s kupinama Možda vas zanima... Neka jedu kolače: Jogurt biskvit s kupinama Recepti

 

  • Jogurt pitu smo svi više manje isprobali i volimo je, a ovo je malo drugačija verzija u obliku torte i s dodatkom finih malina.

 

Možda vas zanima... Malo drugačija pita od jogurta i maline Kolumne

 

  • Nevjerojatno lagan kolač priprema se brzinski, a osvježavajući okusi limete i kiselkasti ribizl čine ga sasvim posebnim.

 

Možda vas zanima... Pravi ljetni: Kolač od jogurta s limetom i ribizlom Kolumne

 

  • Poslužite ove brze pločice kao desert, jedite ih za doručak ili međuobrok – bez grižnje savjesti. Ovo je idealna poslastica za sve koji izbjegavaju korištenje pećnice. Pločice možete napraviti unaprijed i uživati u njima do dva mjeseca, a za pripremu ćete potrošiti manje od deset minuta.

 

Možda vas zanima... Zasladite se ledenim pločicama od grčkog jogurta Recepti

 

  • U potrazi za najjednostavnijim kolačima? Pronašli smo fenomenalno brz recept za kolač s jogurtom. Ova jogurt ljepotica sigurno ide u našu pećnicu. Zahvalna je za ukrašavanje, možete ju poslužiti sa šlagom, a potrebni su vam jogurt, brašno, jaje, ulje, prašak za pecivo i začini. 


 

Možda vas zanima... Omiljena slastica: Najjednostavniji kolač od jogurta Recepti

 

  • Tipičan biskvit kolač koji se peče u kalupu za kruh, obogaćen s malo brusnica, upravo je ono što vam treba za doručak. Ili popodnevni desert! Jogurt s kojim se ovaj kolač priprema, dat će mu sočnost i mekoću.

 

jogurt kolač Možda vas zanima... Najsočniji kolač s jogurtom za svaki dan Recepti

 
  • Jednostavne, hrskave tortice od zobenih pahuljica i cimeta začinite finom kremom od jogurta i naranče. Kako bi desert dobio osvježavajuću notu, dodajte i nešto svježeg sezonskog voća. Spoj hrskave podloge i kremastog punjenja bit će pun pogodak kada vam se jede nešto slatko, a ne želite potrošiti previše vremena na pripremu.

 

Možda vas zanima... Zasladite se brzinski: Tortice s kremom od jogurta Recepti

 

  • Sočan kolač od jabuka uljepšat će svako popodne. Sladak sezonski kolač sprema se brzinski. Naoružajte se strpljenjem dok čekate da pećnica odradi svoje, a zatim uživajte u divnim okusima jeseni na odlasku.

 

Možda vas zanima... Jednostavno ukusan: Kolač od jabuka i jogurta Recepti

 

Dobar tek!!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.