Špajza Najslađi blagdanski recepti 18. prosinca 2017.

Odbrojavamo dane do Božića uz paprenjake

foto: Slavonka
gastro postao gastro.24sata.hr
Na 18. dan Foodmasa donosim vam recept za brze domaće paprenjake.

Svako doba godine ima svoj kolač, a pravi domaći paprenjaci baš pristaju uz ovo hladno blagdansko vrijeme koje dolazi. Za ovaj recept vam mogu garantirati da potiče iz Slavonije. Miris papra, muškatnog oraščića i cimeta je najbolji osvježivač svake kuhinje.

 

Možda vas zanima... Ruske kape - klasik kojeg obožavamo Kolumne Možda vas zanima... Traži se kuglica više: Sirove praline Kolumne

 

U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme, a želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil


Možda vas zanima... Jedini recept za kuglof s limunom koji ćete ikada trebati Kolumne

 

Sastojci:

  • 1 šalica masti
  • 1 šalica mljevenih oraha
  • Pola šalice meda
  • 2 jaja
  • Brašna koliko primi
  • Žličica sode bikarbone
  • Žličica papra
  • Prstohvat muškatnog oraščića
  • Prstohvat cimeta

Nakon pečenja:

  • Šećer u prahu

Priprema:

  1. Od masti, oraha, meda, jaja i sode bikarbone i brašna umijesite tijesto. Brašno dodajete sve dok se smjesa ne odvoji od posude i dok vam ruke nisu čiste. Na ovu mjeru ostalih sastojaka ide otprilike 200 g brašna.
  2. Kada ste umijesili tijesto začinite ga. U paprenjacima treba prevladavati papar, a ostali začini su tu samo da daju malo arome.
  3. Razvaljajte tijesto na 1cm debljine, utisnite kalup za paprenjake, izrežite ih i posložite na papir za pečenje.
  4. Pecite na 200 stupnjeva, 5-10 minuta, ovisno o tome želite ih malo jače pečene ili slabije.
  5. Još vruće paprenjake dobro uvaljajte u šećer u prahu pošto u tijestu nema šećera.

 | Author: Slavonka foto: Slavonka

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.