Špajza Najslađi blagdanski recepti 1322 prikaza 18. prosinca 2017.

Odbrojavamo dane do Božića uz paprenjake

Ena Kokanović
Na 18. dan Foodmasa donosim vam recept za brze domaće paprenjake.

Svako doba godine ima svoj kolač, a pravi domaći paprenjaci baš pristaju uz ovo hladno blagdansko vrijeme koje dolazi. Za ovaj recept vam mogu garantirati da potiče iz Slavonije. Miris papra, muškatnog oraščića i cimeta je najbolji osvježivač svake kuhinje.

 

Možda vas zanima... Ruske kape - klasik kojeg obožavamo Kolumne Možda vas zanima... Traži se kuglica više: Sirove praline Kolumne

 

U nastavku pogledajte video s detaljnim postupkom pripreme, a želite li uživati u više slasnih recepata naše kolumnistice Ene, svakako posjetite njezin YouTube kanal, Facebook stranicu i Instagram profil


Možda vas zanima... Jedini recept za kuglof s limunom koji ćete ikada trebati Kolumne

 

Sastojci:

  • 1 šalica masti
  • 1 šalica mljevenih oraha
  • Pola šalice meda
  • 2 jaja
  • Brašna koliko primi
  • Žličica sode bikarbone
  • Žličica papra
  • Prstohvat muškatnog oraščića
  • Prstohvat cimeta

Nakon pečenja:

  • Šećer u prahu

Priprema:

  1. Od masti, oraha, meda, jaja i sode bikarbone i brašna umijesite tijesto. Brašno dodajete sve dok se smjesa ne odvoji od posude i dok vam ruke nisu čiste. Na ovu mjeru ostalih sastojaka ide otprilike 200 g brašna.
  2. Kada ste umijesili tijesto začinite ga. U paprenjacima treba prevladavati papar, a ostali začini su tu samo da daju malo arome.
  3. Razvaljajte tijesto na 1cm debljine, utisnite kalup za paprenjake, izrežite ih i posložite na papir za pečenje.
  4. Pecite na 200 stupnjeva, 5-10 minuta, ovisno o tome želite ih malo jače pečene ili slabije.
  5. Još vruće paprenjake dobro uvaljajte u šećer u prahu pošto u tijestu nema šećera.

 | Author: Ena Kokanović Ena Kokanović

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.