Slatki kolačići pripremaju se u nebrojeno mnogo verzija, od klasičnih biskvit muffina s dodatkom omiljenog bobičastog voća pa sve do šarenih cupcakesa upotpunjenih divnim kremama.
Volimo ih s borovnicama, čokoladom, ali i sezonskim smokvama, kruškama i šljivama. Osim pšeničnog brašna, pripremati ih možete i s kokosovim i bademovim brašnom ili pak zobenim, kada su u pitanju zdravije varijante.
Koju god verziju pripremali, uvijek nam je potreban jednak omjer namirnica kako bi tekstura i sočnost muffina posebno došli do izražaja. Nakon nekoliko neupjelih pokušaja, i sami smo se upustili u istraživanje kako dobiti savršene muffine bez prevelikih izmjena. Rješenje smo, naravno, pronašli!
Za pripremu najsočnijih muffina trebat će vam tek - jabuka. Naribajte je na sitno pa pred kraj pripreme smjese za kolačiće, kada ste već umiješali brašno, dodajte jabuku. Ona neće promijeniti okus muffina, ali će ih učiniti vlažnijima, a samim time i slasnijima.
Zaboravite na suhe i bezlične kolače koje morate spašavati različitim kremama i voćnim sokovima. Skratite si vrijeme pripreme uz samo jednu slatku jabuku i uživajte u najfinijim muffinima koje možete zamisliti.
U slast!