Špajza 30. siječnja 2024.

Prve jagode stigle na Dolac, cijena je 1 euro za mjericu

jagode, prve jagode
Prve jagode stigle na Dolac foto: Marko Lukunić/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Na Dolac su stigle prve jagode - vrlo neobična vijest za kraj siječnja. jagode su iz Italije i svrstane su u 1. klasu, a cijena im je 1 euro po mjerici. Donosimo ti i naš izbor najboljih deserata s jagodama

Na zagrebački Dolac stigle su prve jagode! Obično ovu vijest pišemo negdje početkom ožujka, no ovaj put kraj siječnja donio nam je već prve crvene (nadamo se - slatke) plodove.

Odahnuli su oni koji su se brinuli gdje će nabaviti jagode koje će poslužiti dragoj osobi za Valentinovo, uz pjenušac. A sigurni smo i da su se razveselili najveći ljubitelji jagoda.

jagode, prve jagode | Author: Marko Lukunić/PIXSELL Prodavač Džek na Dolcu prodaje jagode po cijeni od 1 eura za mjericu foto: Marko Lukunić/PIXSELL jagode, prve jagode | Author: Marko Lukunić/PIXSELL Prve ovogodišnje jagode stigle su nam iz Italije i svrstane su u 1. klasu foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Jagode 1. klase stigle iz Italije

Jagode su podrijetlom iz Italije, kategorizirane su kao 1. klasa, a mogu se nabaviti na Dolcu, kod prodavača Džeka, po cijeni od 1 eura za mjericu.

OK, možda nisu vrhunskog okusa kao jagode na vrhuncu sezone, i možda su još malo zelenkaste, ali za ovu cijenu progledat ćemo im kroz prste. Ma sigurno smo da će se naći dovoljno kupaca, dapače, da će se sve brzo rasprodati.

Što misliš, kakav im je okus?

Slasne ideje - što s jagodama...

Za one koji su jedva dočekali prve jagode donosimo i izbor 5 naših odličnih recepata u kojima su jagode glavne zvijezde…

Keksi s jagodama | Author: Nature Zen/Unsplash Keksi s jagodama foto: Nature Zen/Unsplash

Keksići s jagodama

Cookies su omiljena vrsta keksića, a dodatno ćeš im poboljšati okus dodaš li kao sastojak slatke jagode. Kao i uvijek kad se rade keksići, cijeli proces može biti ljepljiv, ali imamo rješenje i za to...

 

Keksi s jagodama Možda vas zanima... Slasni keksići s jagodama koje moraš probati Recepti

 

 | Author: Shutterstock Složenac od kruha s jagodama foto: Shutterstock

Složenac od kruha s jagodama

Ako ne znaš što bi sa starim kruhom, prenamijeni ga u sezonski doručak ili desert. Pomiješaj ga s krem sirom i svježim jagodama, prelij jajima i slatkim vrhnjem - i ubaci u pećnicu!

 

Možda vas zanima... Složenac od starog kruha i jagoda za doručak ili desert Recepti

 

Mojito s jagodama | Author: Jacob Thomas/Pexels Mojito s jagodama foto: Jacob Thomas/Pexels

Mojito s jagodama

Nije proljeće, ali jagode su tu, a svaki dan nova je prilika da nazdravimo! I zato pripremi ovaj fini mojito s jagodama...

 

Mojito s jagodama Možda vas zanima... Nazdravi proljeću uz mojito s jagodama! Recepti

 

Čarobni kolač s jagodama | Author: Screenshot Čarobni kolač s jagodama foto: Screenshot

Čarobni kolač s jagodama

Prošle godine u sezoni jagoda veliki hit na društvenim mrežama bio je ovaj čarobni troslojni kolač u kojem jagode nisu glavna zvijezda, ali su ukusan osvježavajuć dodatak. Ovaj hit kolač toliko je jednostavan i ukusan da će, nakon što ga prvi put napraviš, postati standard u tvojoj kuhinji.

 

Čarobni kolač s jagodama Možda vas zanima... Od prvih jagoda ispekli smo čarobni troslojni kolač Recepti

 

 | Author: Shutterstock Jagode u čokoladi foto: Shutterstock

Jagode i čokolada...

Dopusti nam da ti otkrijemo savjete i trikove pomoću kojih ćeš napraviti najljepši desert svih vremena - jagode s čokoladom! I naravno, njima zadiviti svoju bolju polovicu na Valentinovo... Za izradu omiljene slastice trebat će ti samo 2 sastojka, jagode i čokolada.

Na tebi je da izabereš vrstu čokolade, ovisno o svojim preferencijama: mliječnu, tamnu ili bijelu. Preporučujemo tamnu čokoladu sa 70 posto kakaa zbog njezine hrskavosti i kontrasta između gorčine tamne čokolade i slatkih nota jagoda. 

 

Možda vas zanima... Jagode u čokoladi: Kako ih napraviti kod kuće? Špajza

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.