Špajza 30. rujna 2021.

Saznaj kako pravilno podgrijati pitu od jabuka

Saznaj kako podgrijati pitu od jabuke foto: SHUTTERSTOCK
gastro postao gastro.24sata.hr
Profesionalni kuhari tvrde da su ovo najbolji načini zagrijavanja pite od jabuke

Postoji li nešto bolje od kriške svježe, tople pite od jabuke, poslužene uz kuglicu sladoleda? Ako ti je ostalo pite od prethodnog dana ili ju jednostavno želiš zagrijati, ovo su najbolji načini kako to učiniti, u pećnici, mikrovalnoj ili fritezi. 

Kako zagrijati pitu od jabuka u pećnici?

Najbolji način podgrijavanja pite od jabuka je u pećnici, jer ćeš tako osigurati hrskavu koricu i ravnomjerno zagrijani nadjev (dva must-have-a za odličnu pitu od jabuka, naravno!). Da bi zagrijala cijelu pitu od jabuka, zagrij pećnicu na 180 stupnjeva, zatim pitu stavi na lim za pečenje i prekrij ju aluminijskom folijom. Pokrivanje pite od jabuka aluminijskom folijom zaustavlja izgaranje kore prije nego što se središte pite zagrije. Omogućuje piti da ostane vlažna, ali izvana i dalje hrskava.

Za zagrijavanje pite u pećnici bit će ti potrebno 15 do 20 minuta. Ako zagrijavaš pitu od jabuka koju si prethodno smrznula, jednostavno slijedi gore navedene upute, ali ju peci nešto dulje, 25 do 30 minuta.

 

Ružice od jabuka i lisnatog tijesta Možda vas zanima... Jabuke i lisnato se vole. Imamo dva odlična recepta! Recepti

 

Kako zagrijati pitu od jabuka u mikrovalnoj pećnici?

Iako je klasična pećnica najbolji način za podgrijavanje pite, ponekad želimo pojesti ukusnu i toplu poslasticu što prije. U tom slučaju, mikrovalna pećnica je najbolja i najbrža metoda podgrijavanja pite od jabuka. Ako ju odlučiš podgrijati u mikrovalnoj pećnici, svakako je premjesti na tanjur koji je siguran za mikrovalnu pećnicu. Zatim ju zagrij u mikrovalnoj pećnici na srednjoj snazi ​​u intervalima od 30 sekundi do minute dok se ne zagrije. Ostavi pitu da se odmori 30 sekundi nakon zagrijavanja u mikrovalnoj pećnici kako bi se toplina ravnomjerno raspodijelila. 

Isprobaj sljedeće recepte za pitu od jabuka:

 

Možda vas zanima... Imamo recept za stvarno najbolju pitu od jabuka Kolumne Možda vas zanima... Američka pita od jabuka neće vas razočarati Kolumne Možda vas zanima... Postoji li veći gušt od starinske pite s jabukom? Kolumne Možda vas zanima... Pita s jabukama - vječni i najukusniji klasik Kolumne
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.