Transparentnost je svakako jedna od glavnih odlika japanskih deserata. Nakon raindrop kolača, na red je došao ramen sladoled, piše portal Insider. Riječ je o prozirnim rezancima koji se pripremaju od mrvljenog leda i nezaslađenog kondenziranog mlijeka.
Ice cream ramen, kako ga nazivaju oni koji su ga već imali prilike isprobati, u potpunosti podsjeća na japanske juhe s rezancima koje se poslužuju u temeljcu, ali mu je okus, naravno, nešto slađi.
Ramen sladoled za sada se poslužuje samo u slastičarnici The Dessert Kitchen u New Yorku, a da bi dobio na okusu, u istoj ga slastičarnici poslužuju uz kondenzirano mlijeko i svježe voće poput manga i dinja. Naručiti se može i dodatan umak od voća kako bi dodatno začinio čitavu ovu neobičnu, ali posve zanimljivu priču.
S obzirom na broj zainteresiranih, čini se kako će ramen sladoled, baš poput svog prethodnika kišnog kolača, doseći izvanrednu slavu na društvenim mrežama te se uskoro, nadamo se, proširiti i na druge dijelove svijeta.