Špajza 16. siječnja 2023.

Slana zobena kaša, novi trend na TikToku

Slana zobena kaša
Slana zobena kaša, poširano jaje, rotkvice, rikula, timijan, svježi krastavci foto: Shutterstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Iako zvuči neobično, slana zobena kaša s raznim dodacima odličan je slani doručak ili užina. Osnovnu, slanu kašu, možeš skuhati i unaprijed pa samo podgrijati, ili pak napraviti verziju u kojoj se zobene pahuljice namaču preko noći

Slatku zobenu kašu i njezinih minimalno 100 varijacija već svi znaju. A što je sa slanom zobenom kašom? Zvuči ti pomalo čudno? Ne možeš se odlučiti želiš ili ne želiš probati? Znaj da su je mnogi već probali i oduševili se, a slana zobena kaša postala je i novi trend na TikToku - na toj društvenoj mreži postoji velik broj videa s idejama za brojne slane varijacije.

@lahbco don’t you dare hate on savory oatmeal 👹 #oatmeal #savoryfood #foodtiktok #golpartner @gardenoflife ♬ Similar Sensation (Instrumental) - BLVKSHP

Slana zobena kaša (OK, nju sigurno nećeš kuhati na mlijeku!) odličan je doručak za osobe koje u jutro radije jedu slano nego slatko. Ako ti ostane možeš je uvijek pospremiti u hladnjak i kasnije podgrijati i samo na vrh dodati namirnice po izboru, a to je i praktično jelo za ponijeti na posao.

 

Možda vas zanima... Zobena kaša s tikvicom i poširanim jajima Kolumne

 

Donosimo nekoliko ideja za razne varijacije slane zobene kaše. Tako, na svoju slanu zobenu kašu možeš dodati jaja – na oko, tvrdo kuhana, poširana…, svježi ili odležani sir. Također, jako dobro uz zobenu kašu idu i dinstane ili grilane gljive, pržena slanina ili šunka, a i razno povrće.

 

Možda vas zanima... Sve kombinacije zobenih pahuljica Špajza

 

Često se na slanoj zobenoj kaši nađe narezani avokado, rikula, rajčice (svježe, pečene, konfitirane), pečene ili sirove paprike, a dašak svježine daje mikrobilje, odnosno razne klice povrća, ali i mladi luk. Možemo joj dodati i primjerice ajvar ili razne umake poput srirache ili soja sosa.

@joey.kmy

Sweet or savoury? 🤌🏻

♬ original sound - The Hungry Muncher

Iako od navedenog možeš složiti hrpu vlastitih kombinacija, donosimo ti ideje drugih za već provjerene kombinacije:

  • Poširana blitva, tvrdo kuhana jaja i sir cheddar
  • Pržena kobasica, svježe cherry rajčice i rikula
  • Jaje na oko, sriracha i avokado

Za koju god kombinaciju da se odlučiš – nećeš pogriješiti!

 

Možda vas zanima... Zobena kaša s bananama po receptu Jamieja Olivera Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.