Špajza 30. lipnja 2018.

Slatke ili slane juhe kuhaju se u hladnjaku

Gazpacho
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Nakon plaže ili užarenog betona najbolje osvježava tanjur hladne juhe koja mami neodoljivim bojama rajčice, tikvice... pa čak i lubenice ili dinje

Hladne juhe obično su glatke i baršunaste, iako im se mogu dodati i nasjeckani ili naribani sastojci. Za spravljanje možete upotrijebiti povrće, ribe, školjke, meso ili voće. Često im se dodaje vrhnje, mlijeko, jogurt, a za osobito vrućih dana juhama prije posluživanja možete dodati malo usitnjenog leda, no pripazite s količinom kako juhu ne biste razvodnili.

 

Možda vas zanima... Gazpacho - samo najbolje od sezone rajčica Kolumne

 

Možda vas zanima... Zanosna hladna juha od lubenice Kolumne

 

Uz hladne juhe odlično idu sve vrste kruha i peciva, kruh s češnjakom i začinskim biljem, pogačice ili prepečeni kruh. Kruhu mogu biti dodane i masline, luk, orasi, miješane sjemenke ili sir, a ponuditi možete i peciva. Jedna od popularnijih među hladnim juhama je španjolska juha gazpacho puna usitnjenog voća i povrća

 

gazpacho Možda vas zanima... Brz i osvježavajuć gazpacho bez recepta None

 

juha od krastavaca Možda vas zanima... Neopisivo dobra hladna juha od krastavaca None

 

Jednako je omiljena crvena varijanta od rajčica ili zelena koja sadrži zelene paprike, krastavac, kopar i začinsko bilje. Poslužuje se sa sjeckanim povrćem i prepečenim kockicama kruha premazanim češnjakom i maslinovim uljem. Pripremljene hladne juhe najbolje je dobro rashladiti kako bi se svi okusi proželi. 

 

Gazpacho juha s lubenicom Možda vas zanima... Gazpacho juha s lubenicom Recepti

 

Hladna juha od krastavaca i kanestrela Možda vas zanima... Hladna juha od krastavaca i kanestrela Recepti

 

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.