Špajza 11. veljače 2022.

Što kažeš na voćne sendviče? Najnoviji gastro trend iz Japana!

;Neodoljivi voćni sendivči najnoviji su gastronomski trend koji ćeš poželjeti isprobati! foto: Instagram; @miki______k / @wandering__foodie / @celineyrs
gastro postao gastro.24sata.hr
Neodoljivi voćni sendviči najnoviji su gastronomski trend koji ćeš poželjeti isprobati!

Društvene mreže izvor su mnogih maštovitih ideja vezanih uz hranu i napitke. Svako malo na Instagramu i TikToku pojavljuju se novi food trendovi, a neki od njih postanu popularni brzinom svjetlosti! Feta pasta, dalgona kava, banana bread i sushi bake samo su neke od ideja koje su preko noći postali viralni hitovi.

Posljednjih dana planetarno popularni su voćni sendviči! Ovaj zanimljivi gastronomski trend stigao je iz dalekog Japana, što nas ne čudi, jer japanska kuhinja postaje sve popularnija diljem svijeta. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by m i k i (@miki______k)

"Fruit Sando" - Japanski voćni sendvič

“Fruit Sando” ili japanski voćni sendvič postao je popularan doručak ili snack u Japanu, a brzinom svjetlosti je oduševio i gastro entuzijaste diljem svijeta. Riječ sando japanska je kratica za sendvič, pa je tako fruit sando postao popularni naziv ovog jela. Japanski voćni sendviči prodaju se u trgovinama i kafićima u Japanu, a u posljednje vrijeme zbog povećane potražnje, otvara se i niz specijaliziranih trgovina voćnih sendviča.

Voćni sendvič izgledaju zaista primamljivo (i jako su fotogenični), odlična su zamjena i za deserte, popis sastojaka je veoma kratak, a priprema je brza, jednostavna i ne zahtijeva pečenje. Dakle, japanski voćni sendvič zadovoljio je sve kriterije jednog globalnog gastro trenda! 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Celine (@celineyrs)

Kako napraviti japanski voćni sendvič?

Na šnitu mekog bijelog, mliječnog kruha, u Japanu poznatog kao shokupan, namaže se deblji sloj šlaga ili kreme od mascarponea, na njega se slaže voće po izboru (naranče, jagode, banane, borovnice, mango, kivi) koje se ponovo premaže slojem šlaga, te se preklapa drugom šnitom kruha. Važno je koristiti svježe sezonsko voće, koje ne smije biti premekano ni pretvrdo, kako bi se sendvič mogao rezati na lijepe komade.

U nastavku smo izdvojili nekoliko zabavnih kreacija s Instagrama koje ti mogu poslužiti za inspiraciju...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Reeth (@wandering__foodie)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by okaeri (____) (@okaeri____)

 

Možda vas zanima... Svjetski dan pizze i neke od najčudnijih pizza diljem svijeta Špajza

 
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.