Špajza 13. ožujka 2017.

Tajna bogatijih slastica krije se u - miješanju

foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Tek mala promjena u pripremi smjese za kolače dovest će vas do još slasnijih zalogaja

Klasična priprema smjese za kolač ili kakav slatki kruh gotovo se uvijek svodi na isto. Najprije se pomiješaju suhi sastojci, a zatim mokri. Suhe i mokre sastojke zatim je potrebno povezati i smjesa je gotova. Uz tek malu promjenu, svoje kolače možete dovesti do još bogatijih aroma bez previše truda i mozganja.

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock

Naime, kada miješate suhe i mokre sastojke, sa suhima najčešće povezujete i začine poput cimeta, klinčića, pa čak i limunovu koricu. Promijenite tehniku i suhe začine pomiješajte s mokrim sastojcima. Na taj ćete način dobiti dublje i intenzivnije okuse upravo zbog povezivanja aromatičnih dodataka s masnoćom iz maslaca. 

Ovaj jednostavan trik neće previše narušiti vaše rituale kod pripreme slastica, ali će vam svakako pomoći da uživate u još ukusnijim slatkim i tako slasnim zalogajima.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.