Maksimalno olakšaj pripremu omiljenih jela sjajnim trikovima koji ti neće oduzeti previše truda, niti vremena, a uvelike će promijeniti način kuhanja, pečenja i prženja. Nauči kako uživati u najhrskavijim krumpirićima, kako desertima dati delikatnije arome te zašto je pečena cikla bolja od kuhane.
Za one trenutke kada nisi sigurna kuha li se nešto u kipućoj ili hladnoj vodi, sjeti se jednostavne činjenice da se povrće koje raste ispod zemlje kuha u hladnoj vodi, dok ono koje raste iznad zemlje zahtjeva kipuću vodu. Jednostavnije ne može!
Uživanje u hrskavim krumpirićima ne mora uključivati prženje u velikim količinama ulja. Jednostavnim trikom s brašnom, i oni iz pećnice mogu postati super hrskavi i slasni. Očisti, nasjeckaj, a zatim krumpir uvaljaj u brašno. Prebaci ih u posudu za pečenje, pa peci kako to inače radiš kada pripremaš krumpir iz pećnice. Krumpirići su spremni kada poprime zlatnu boju, a na tebi je samo još da pripremiš fini umak i uživaš.
Voliš li ljutkaste okuse, no ne želiš da oni u potpunosti preuzmu tvoje jelo, iz čili papričica jednostavno odstrani koštice. U njima se kriju najljući okusi, a bez njih će okus papričica, iako daleko blaži, ostati nepromijenjen.
Ljubitelji salate od cikle, za tebe imamo genijalno otkriće. Naime, umjesto kuhanja, cikla će daleko više svojstava zadržati pečenjem u pećnici. Umotaj je u foliju, peci dok ne omekša, pusti da se ohladi, a zatim je sjeckaj i od nje pripremi fine salate.
Za one druge salate pak se posluži trikom koji će ih održati svježima i upravo savršeno začinjenima bez previše muke. Tajna se krije u začinjavanju nakon što si salatu posolila. Učiniš li to prije, sol će se zalijepiti za dressing i neće se pravilno rasporediti po cijeloj zdjeli salate.
Imaš li problema sa slijepljenom tjesteninom, kuhaj je u što više vode. Pravilo kuhanja suhe tjestenine nalaže da se 100 g kuha u jednoj litri vode. Na taj će način imati više mjesta, a ti uživaj u tanjuru savršeno skuhane pašte.
Limuni i naranče dat će više soka držiš li ih nekoliko sekundi u vrućoj vodi, a ubaciti ih možeš i u mikrovalnu na manju temperaturu. Na taj će način agrumi omekšati, a tebi će biti daleko lakše dobiti veće količine soka iz pojedinog ploda.
Kod pripreme slastica, umjesto brašnom, podlogu na kojoj valjaš tijesto posipaj kakaom u prahu. Desertima će dati dublje, delikatnije arome, ali neće previše utjecati na okus samog deserta.