Špajza 11707 prikaza 11. travnja 2018.

Trikovi iskusnih chefova koji spašavaju svako jelo

Thinkstock
Pečenje, kuhanje i prženje bit će puno lakše uz jednostavne trikove kojih se pridržavaju čak i svjetski poznati chefovi.

Maksimalno olakšajte pripremu omiljenih jela sjajnim trikovima koji vam neće oduzeti previše truda, niti vremena, a uvelike će promijeniti način kuhanja, pečenja i prženja. Naučite kako uživati u najhrskavijim krumpirićima, kako desertima dati delikatnije arome te zašto je pečena cikla bolja od kuhane.

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Za one trenutke kada niste sigurni kuha li se nešto u kipućoj ili hladnoj vodi, sjetite se jednostavne činjenice da se povrće koje raste ispod zemlje kuha u hladnoj vodi, dok ono koje raste iznad zemlje zahtjeva kipuću vodu. Jednostavnije ne može!

 

Možda vas zanima... Krumpir salata - imamo nove, još slasnije ideje! Špajza

 

Uživanje u hrskavim krumpirićima ne mora uključivati prženje u velikim količinama ulja. Jednostavnim trikom s brašnom, i oni iz pećnice mogu postati super hrskavi i slasni. Očistite, nasjeckajte, a zatim krumpir uvaljajte u brašno. Prebacite ih u posudu za pečenje, pa pecite kako to inače radite kada pripremate krumpir iz pećnice. Krumpirići su spremni kada poprime zlatnu boju, a na vama je samo još da pripremite fini umak i uživajte.

 

krumpirići | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Volite li ljutkaste okuse, no ne želite da oni u potpunosti preuzmu vaše jelo, iz čili papričica jednostavno odstranite koštice. U njima se kriju najljući okusi, a bez njih će okus papričica, iako daleko blaži, ostati nepromijenjen.

Ljubitelji salate od cikle, za vas imamo genijalno otkriće. Naime, umjesto kuhanja, cikla će daleko više svojstava zadržati pečenjem u pećnici. Umotajte je u foliju, pecite dok ne omekša, pustite da se ohladi, a zatim je sjeckajte i od nje pripremajte fine salate.

 

Možda vas zanima... Zapečena cikla koja će oduševiti baš svakog! Recepti

 

Za one druge salate pak se poslužite trikom koji će ih održati svježima i upravo savršeno začinjenima bez previše muke. Tajna se krije u začinjavanju nakon što ste salatu posolili. Učinite li to prije, sol će se zalijepiti za dressing i neće se pravilno rasporediti po cijeloj zdjeli salate.

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Imate li problema sa slijepljenom tjesteninom, kuhajte je u što više vode. Pravilo kuhanja suhe tjestenine nalaže da se 100 g kuha u jednoj litri vode. Na taj će način imati više mjesta, a vi uživati u tanjuru savršeno skuhane pašte.

Limuni i naranče dat će više soka držite li ih nekoliko sekundi u vrućoj vodi, a ubaciti ih možete i u mikrovalnu na manju temperaturu. Na taj će način agrumi omekšati, a vama će biti daleko lakše dobiti veće količine soka iz pojedinog ploda. 

 

Možda vas zanima... Dok čekamo proljeće: Kolač od limuna i sira Kolumne

 

Kod pripreme slastica, umjesto brašnom, podlogu na kojoj valjate tijesto pospite kakaom u prahu. Desertima će dati dublje, delikatnije arome, ali neće previše utjecati na okus samog deserta.

 

 | Author: Thinkstock Thinkstock

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.